פקבט עם עם מורינגה ותירס גמדי

פקבט עם עם מורינגה ותירס גמדי

בצילום, מורינגה.

המורינגה מעניינת,ועשירה.

הנה תקציר לתכונות.

Tree Drumstick/Moringa

מורינגה הוא עץ בעל שימושים רבים. הוא מתנשא לגובה עד 10 מטרים.  מקורו לרגלי הרי ההימליה בצפון-מערב הודו. כיום גדל במקומות רבים נוספים, ביניהם מרכז ודרום-אמריקה, דרום מזרח אסיה, באפריקה ובפיליפינים.

לעץ, יש שימושים תזונתיים ורפואיים כאחת.

הפירות, הם תרמילים ארוכים וצרים ומזכירים מקלות לתיפוף . מכאן שמם  Tree Drumstick.

התרמילים הירוקים משמשים כירק הדומה לשעועית ירוקה או פול.  טעמם דומה לטעם אספרגוס.

בזרעים משתמשים חיים או  מבושלים. הזרעים  משמשים גם מזון  לעופות ולציפורים.

מהפרי מפיקים שמן הקרוי  "שמן בן  אויל"  (Oil Ben) המכיל חומצה בהנית . (Acid Behenic).

השמן משמש לבישול, לתאורה ולשימון מנגנונים עדינים, כמו שעונים ובתעשיית הסבונים.

השארית הנותרת מהזרעים לאחר מיצוי השמן, משמשת לדישון ולטיהור מים ממוצקים.

העלים מזינים מאד ומשמשים טריים או מבושלים, בדומה לתרד או כאבקה לאחר ייבושם,כמו גם כתוספת תזונתית במרקים וברטבים.

הפרחים המבושלים של המרינגה, נחשבים למעדן וטעמם כטעם פטריות.

את צמח המורינגה מגדלים בארץ באזור הערבה.
הוא גדל באדמה עשירה במינרלים שמקנה לו תכונות משופרות ומיוחדות כמו ערכים גבוהים של ויטמין Eוסידן.

נמצא כי צמח המורינגה מכיל פי 3 ברזל מתרד, פי 4 סידן מחלב, פי4 ויטמין Aמגזר,פי 2 חלבון מחלב, פי 3 אשלגן מבננה, פי 3 ויטמין Eמשקדים.

פעולתו הרפואית של הצמח הינה אנטי ויראלית, אנטי בקטריאלית, נוגדת דלקות וזיהומים, אנטי אלרגנית, משככת כאבים ונוגדת חמצון .

שימושים עיקריים בצמח:

טיפול בסכרת, טיפול בדלקות פרקים (ובמיוחד גאוט), טיפול בריאומטיזם, טיפול בבריחת סידן, חיזוק מערכת החיסון, ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים, תחליף תזונתי לעלים ירוקים אצל ילדים.

ולמתכון עצמו

החומרים :
סיר רחב עם מכסה
1-2  דג דניס מטוגן
1     בצל קצוץ דק
2     עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות קטנות,
1     ביטרגורד גדול או 5 קטנים (דומה למלפפון בעל טעם חמוץ)
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
200 גרם במיה
200 גרם תירס גמדי


200 גרם לוביה או שעועית ירוקה טריה
200 גרם פול טרי רק הפולים
חתיכת דלעת קטנה
4     מורינגה חתוכה לרוחב ,באורך כ-5 ס"מ כל חתיכה.
מעט שמן רגיל לטיגון
1     כף רוטב דגים
1/2  כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים את הסיר עם מעט שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את העגבניות.
מערבבים את רוטב הדגים עם מים ומוסיפים לסיר.


מכניסים לסיר את הדלעת הלוביה,הביטרגורד,את התירס הגמדי,את הפול  את המורינגה ולאחר כמה דקות את הבמיה והדלעת.

מביאים לרתיחה. מוסיפים את הדג המטוגן,מכסים ומבשלים עד שמתרכך או לטעמכם.
מגישים לרוב עם אורז.

הארה, לא אוכלים את כסות המורינגה אלא רק את הפולים.
בתאבון

מומלצים:

אם אהבתם  דרגו אותי +  תודה

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן 


מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביטרגורד, במיה ארוכה, בצל,, גזר,, דגים ופירות ים, דלעת, דניס, חזיר, לוביה,, מורינגה, מתכונים, עגבניות,, פול טרי,, רוטב דגים,, שמן,, תירס גמדי, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s