merienda Ginataang bilo bilo גינתנג בילו בילו =מריאנדה

 merienda

DSC01905 2

היא ארוחה קלה, " סניק" בדרך כלל בשעות  אחר הצהריים או בראנץ'. נהוגה בדרך שונה במדינות שונות כמו אמריקה הלטינית,קרואטיה, דרום אירופה בעיקר ספרד,איטליה ועוד.
בפיליפינים הארוחה "החטיף" מהווה ארוחה מיוחדת בשמחות בעיקר ימי הולדת ועוד.
ממלא את הפער בין ארוחת הצהריים בצהריים וארוחת ערב, או בין ארוחות בוקר וצהריים.
זוהי ארוחה פשוטה.

ישנם סוגים רבים של מריאנדה חטיפים פיליפיניים. כאשר המטרה הבסיסית היא לחגוג עם המשפחה ארוחה קלה. החטיפים יכולים להיות כל דבר. מלחם פיליפיני , הלו הלו, ובעיקר מעדנים מקומיים שהמרכיב העיקרי שלהם הוא קוקוס, סבא, אורז דביק פרי הגק' פניני טפיוקה בטטות סגולות ועוד. מלווים בתה מקומי.

בין המפורסמים הוא גינאטנג בילו בילו
Ginataang bilo bilo

החומרים:
סיר גדול
סיר קטן
מסננת
4 קערות
2 צלחות
2 קופסאות של חלב קוקוס
1 קופסה קרם קוקוס

DSC01864

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות מאוד

DSC01858 2

200 גרם גלוטינוס רייס(קמח אורז דביק)

DSC01877 2

2 כוסות מים 1 שקית פניני טפיוקה

DSC01870 2

SABA 1 אריזה של בננות קפואות  תאילנדיות/אחרות חתוכות לטבעות דקות

DSC01868 2

9 כפות סוכר לבן או יותר
1/2 צנצנת פרי ג'ק  (ג'ק פרוט)

DSC01867 2

6 כפות של ריבת בטטה סגולה (בצנצנת חנויות המזרח)

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר קטן מים ומוסיפים את פניני הטפיוקה.
מבשלים עד שהופכות לבנות שקופות.

DSC01862 2

מסננים ומצננים ומשאירים בטמפרטורת החדר.

את הבטטה חותכים לקוביות ס"מ על ס"מ בערך ומשאירים במים עד לבישול.

הכנת הבצק:
בקערה רחבה בינונית בעומק שמים את קמח האורז הדביק ומוסיפים מעט מים.

DSC01861 2

לשים את הבצק ומוסיפים מים עד לקבלת עיסה חצי מוצקה שניתנת לעיבוד.
שמים פלסטיק נצמד על 2 צלחות ומפזרים עליהן מעט קמח אורז שהעיגולים לא ידבקו.

DSC01874 2

להכנת עיגולי האורז הדביק
לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לנקניקייה בעובי אצבע בינונית (כמו ניוקי)

DSC01886 2
חותכים עם היד קוביות קטנות מהנקניקייה עם ידיים טיפה מקומחות ומגלגלים לעיגולים בגודל גולות.  מניחים על הצלחת המצופה בפלסטיק נצמד.

DSC01897 2

כאשר מחצית מהעיגולים מוכנים שמים על להבה גבוהה סיר גדול ומכניסים לתוכו 2 פחיות חלב קוקוס ופחית קרם קוקוס. צריך לבחוש כמעט כל הזמן.  מוסיפים כוס מים רותחים או יותר בהתאם למספר האנשים שהחטיף יוגש להם.
הוא מוגש בצלוחיות קינוח קטנות.
מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
מסננים את הבטטות, ברתיחה של כ-10 דקות מוסיפים את הבטטות אל הקוקוס ומערבבים.
במקביל,ממשיכים ליצור עוד עיגולי אורז עד לסיום. יוצאים כ-50 עיגולים.

DSC01889 2

מבשלים את הבטטות לא עד הסוף. כאשר סמי מבושל, מוסיפים את הבננות ומערבבים כל הזמן.  מוסיפים את פניני הטפיוקה המבושלות,ושש כפות של ריבת בטטה סגולה.

DSC01879 2

בסוף מכניסים את עיגולי האורז הדביק.

DSC01894 2

מביאים לרתיחה תוך בחישה ומוסיפים את הפרוסות הקטנות של פרי הג'ק.

DSC01884 2

מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

DSC01903 2

יש שאוהבים לאכול חם וישנם שמעדיפים קר מהמקרר.

DSC01909 2

בתאבון.

DSC01907

זמן ההכנה כשעתיים.

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בטטות,, חגים, חלב קוקוס, מתוקים,, מתכוני עמים,, סוכר,, פיליפינים,, קוקוס,, ריבות,, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

8 תגובות על merienda Ginataang bilo bilo גינתנג בילו בילו =מריאנדה

  1. שלום לך אתי.
    מזמן לא הייתי כאן ,ולכן אני לא יודעת מהה חדש אצלך.
    אני מקווה שטוב. בדיוק נפלתי על רשומה עם אוכל.
    חחח. מילא שאני בקושי פותחת את הפה . כרגע אני בדיאטה נוזלית…ז"א הרבה גלידה, גלידה וגלידה.
    היום עשיתי לי פירה. ברור שמוכן משקית.
    אם היית יודעת כמה מהר אני אוכלת, אולי היית מבינה למה אני לא יכולה להקדיש שעתיים לדבר הכי טעים.
    לא כדאי לי. לצערי גם ככה אני נהניית מאוד מהאוכל.( גם רואים עלי).
    תדעי לך אתי שבזמן שלא כתבתי הסתכלתי שוב ושוב בסרטונים ששלחת לי בעבר.
    אז בהזדמנות זאת תודה לך.
    אשתדל לחזור, אבל בלי נדר.
    שבוע טוב.

    אהבתי

  2. אלון ארד הגיב:

    נראה מאוד טעים, עם מרכיבים אקזוטיים. 🙂

    אהבתי

  3. חובבת צילום הגיב:

    נראה כל כך זר, שאפילו קשה לי לדמיין את הטעם.
    לפי הצילומים זה נראה טעים.

    אהבתי

  4. yara113 הגיב:

    אם זה לא היה טעים, לא הייתי מעלה לאויר:)
    זה מתוק מאוד מאוד בגלל הסוכר. הריבה. הפרי ועוד. אבל בגדול
    הפיליפינים יכולים לחסל גלון במכה.
    הטעם של קוקוס כי יש הרבה.
    סוף שבוע נפלא

    אהבתי

  5. Optimous1 הגיב:

    נראה טעים. קצת קשה להכנה בשבילי. אבל המאכלים האקזוטיים שלך מרשימים

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s