מצ`ומה

מצ`ומה

מתכון ל – שש אנשים

מצומה טריפוליטאית

המצ`ומה מוגשת כמנה ראשונה בצלחת עמוקה קטנה .

בסוכות מוגש כמנה עיקרית. עם הרבה לחם טרי.

חומרים:

1/2 ק"ג כבד עוף

1/2 ק"ג קורקבנים

1/2 ק"ג לבבות עוף

300 גרם ריאות חתוכות לקוביות.

1. מבשלים בסיר לחץ את הקורקבנים הלבבות והריאות עם כוס מים למשך שעה.
או בסיר רגיל כ – 3 שעות עד שמתרכך. 

2.  צולים את הכבדים בגריל או על מנגל כמה דקות ומניחים בצד.

3. יש שמוסיפים כליות וביצים מהשחלות. את הכליות מוסיפים לסיר לחץ, את "הביצים"
מכניסים בסוף.

לרוטב:

1/2 כוס שמן

2 כפות רסק עגבניות

1 כף שום כתוש או יותר

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פפריקה חריפה, ניתן להוסיף יותר.

1/2 – 1/4 כוס חומץ

1 כפית שטוחה של מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית כמון פחות או יותר שלא ישתלט על הטעם. 

1 כפית קימל טחון

אופן ההכנה:

מבשלים את הרוטב עד שמסמיך.

מוסיפים את הלבבות, הקורקבנים והריאות יחד עם נוזלי הבישול,

מערבבים היטב ברוטב ומוסיפים בזהירות את הכבדים.
מבשלים עד שכל החלקים ספוגים היטב ברוטב.

מגישים בצלחות עמוקות עם לחם טעים או חלה 

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בשרים, חגים, חומץ, כבד, לבבות, עגבניות, עופות, פפריקה, שום, שמן, תבלינים, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על מצ`ומה

  1. nisani1 הגיב:

    מריח טוב

    מזכיר לי מילדותי את המאכל הפחות מורכב

    שנקרא קייאלאק בפרסית אותו הדבר אבל עם המון כורכום במקום עגבניות ותפוחי אדמה מרובעים קטנים

    אגב זה מוכר לכל מי שמסתובב בירושלים וללא הסיר ותפוחי האדמה הוא נקרא מעורב ירושלמי

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      אכן יש כמה סוגים, זה אוכל מנחם ולא רק, כאשר לא היה אוכל, החלקים הפנימיים נמכרו בזול, ולכן רכשו אותם כי לא היה כסף ויצרו מאכלים לסתום את הרעב.
      המעורב הירושלמי דומה. יש עוד שנקרא פריקסה, זו לא הלחמניה הטוניסאית המטוגנת אלא ערבוב של כל מיני עם בצל ועוד על מחבת.
      צריכה לחפש את המתכון.
      שמחה שהזכרתי לך דברים טובים

      אהבתי

  2. nisani1 הגיב:

    מריח טוב
    מזכיר לי מילדותי את המאכל הפחות מורכב
    שנקרא קייאלאק Key-luck בפרסית אותו הדבר אבל עם המון כורכום במקום עגבניות ותפוחי אדמה מרובעים קטנים
    אגב זה מוכר לכל מי שמסתובב בירושלים וללא הסיר ותפוחי האדמה הוא נקרא מעורב ירושלמי

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s