אזני המן ,יש מי שלא אוהב?

אזני המן ,יש מי שלא אוהב

החומרים:
תבנית תנור גדולה

נייר אפיה או סיליקון
פלסטיק נצמד

קערה ללישת הבצק
אבקת סוכר

נפה לסוכר

2 סוגי בצק.
2 סוגי מילוי.
המילוי טוב לשניהם.

בצק אזני המן

או שק"ם


בצק אוזני המן
1
1/2  ק"ג קמח רגיל

250 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר

כ- 20 גרם שמרים קפואים מומסים במעט חלב פושר

(מעט מים למי שרגיש לחלב).

אפשר כף שטוחה של שמרים יבשים מומסים.

אופן הכנת הבצק 1:

לערבב את כל החומרים לבצק,

ללוש, לכסות  עם פלסטיק נצמד ולקרר למשך הלילה.
ללוש היטב את הבצק לאחר הקירור להוצאת האוויר.

מרדדים משני הבצקים  בצק דק, חותכים לפי גודל האוזניים שאנחנו רוצים.
אני חותכת למרובעים של 5 – 7 ס"מ בערך.
אפשר לעשות עיגולים ולקפל לצורת משולש.

בצק שק"ם 2

1 גביע שמנת חמוצה

1 חבילה מרגרינה
1 חבילה קמח תופח  

אופן ההכנה 2:
לערבב את כל החומרים יחד לכסות בפלסטיק נצמד ולמקרר ללילה. 

למלית 1:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס פרורי לחם

2 כפות מיץ לימון
כפית לימון מגוררת

במקום פרג אפשרי 150 גרם אגוזים

החומרים למלית 2:

כוס ממרח תמרים

חצי כוס אגוזי מלך שבורים

100 גרם משמש יבש

50 גרם תאנים מיובשות

1 כף פרג

1/2 כוס שקדים קצוצים
1/3 כוס ברנדי

דבש
אופן ההכנה של מלית 2:
מערבבים הכל – מוסיפים דבש לפי הצורך עד שהמרקם סמיך.

אופן ההכנה של מלית 1:
לבשל בסיר את המים והסוכר עד רתיחה קלה להוסיף את הפרג ולבשל על אש קטנה עד שהמים יספגו בפרג.

להוסיף את מיץ הלימון ואת הקליפה המגוררת,להוריד מהאש ולהוסיף פרורי לחם.

אופן ההכנה של אוזני המן לשני סוגי הבצק:

שמים כפית מלית מעל הריבוע וסוגרים כך:

מניחים את הריבוע כאשר שפיץ אחד מהריבוע למעלה מקפלים חלק ימני כלפי פנים עד האמצע בקו ישר.
חלק שמאל אל ימין מתקבל משולש שאת לחלקו התחתון מקפלים כלפי מעלה ומהדקים.

מלית שלישית
ריבות שוקולד ואחרים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה. 
מצננים , מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ` החדר.

אפשר לשלוח בחבילות לילדים עטוף בפלסטיק נצמד היטב.

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי    

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזי לוז, בצק,, חגים, חמאה,, מאפים, מתוקים,, סוכר,, פורים, פרורי לחם/מצה,, קמח, ריבות,, שקדים,, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s