ממרח אנשובי

ממרח אנשובי

אנשוביס 33

 

מה הוא אנשובי,

העפיאן (אנשובי) הינו דג קטן שמקום חיותו תלוי בתפוצת מזונו. לכן, כאשר הזואופלנקטון מצוי בקיץ בשפע רב סמוך לפני המים מגיע בעקבותיו גם העפיאן.
בחורף הוא מצוי בקרבת קרקעית הים.
אורכו של העפיאן כ-15 ס"מ וגופו צר.
סנפיר הזנב דמוי מזלג וסנפירי הגב והשת קטנים למדי.
קדמת ראשו מחודדת ופתח פיו רחב. לסתו העליונה בולטת יותר מהתחתונה. צבע גבו ירוק ואילו גחונו כסוף, ולתכונות אלה תפקיד חיוני בהטעיית טורפים. זהו דג הנודד בלהקות ענק, המשתרעות לאורך מאות מטרים. בהיותו טרף לבעלי חיים ימיים גדולים, הרי שהנצנוץ הצבעוני והזוהר שיוצרת הלהקה מכלל הפרטים המרכיבים אותה, מבלבלת את ציידי הים, משום שאלה מתקשים להתמקד בפרט אחד. כל הזכויות שמורות לויקיפדיה

החומרים:

צנצנת מעוקרת עם מכסה סובב

8 נתחי פילה אנשובי . אפשר גם מצנצנת או אחר.

אישית מעדיפה טרי מהשוק.

12 זיתים שחורים עדיף קלמטה מגולענים (לא מושחרים אלא
טבעיים)

2 שיני שום קצוצות דק דק

1 בצל קטן

50 גרם צנוברים (לא חובה)

4 גבעולי פטרוזיליה

פלפל שחור טחון טרי

1 כפית מיץ לימון

6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. משרים את נתחי פילה האנשובי במים קרים שעתיים
שוטפים ומסננים.

2. מעבדים את כל החומרים מלבד השמן במעבד-המזון

עם להב המתכת למחית כרצונכם. (אפשר במוט או ביז)

3. מוסיפים לאט מאוד את השמן, כשהמכשיר עדיין עובד.

4. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

ברוסקטה עם אנשובי

 

למרוח על פרוסת לחם (ברוסקטה) שמן זית.
להכניס מתחת לגריל חם ל- 3 דקות.

אפשר למרוח את המעדן הזה על פרוסות באגט מרוחה בחמאה.

אפשר לקשט עם ירקות וכל מה שמתחשק לכם

בתאבון
אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אנשובי, בצל,, חמאה,, ירקות,, פטרוזיליה,, שום,, שמן אורז, שמן זית, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על ממרח אנשובי

  1. nisani1 הגיב:

    סוף סוף גילית לי את העיקר L

    השרייה של שעתיים במים ואתה מאושרJ

    לצורך דיפוזיה של המים למלח שבדג או בלשון ההנדסה אוסמוזה

    ואני חשבתי שמאז שנות ה60 כל דגי האנשובי יוצאים מלוחים מדי .

    למען הגילוי הנאות אני בן של סנדלר ומהנדס כימי שטועם …..יחף

    הייתי רוצה לטעום מעט אבל לצערי אשתי צמחונית

    אין כניסה לדגים ובשר אלא רק פעם בשבוע כשהמבשלת פועלת .

    איציק

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      לא ידעתי שאשתך צמחונית אדוקה:) ישנם שאוכלים דגים וביצים.
      לא מכינה לעיתים קרובות. מלוח מידי. ואנחנו ממשפחה טובה. אבי היה מהנדס בניין. ואהב לבשל.
      הוא היה מכין המון ריבות. ואמי ז"ל הייתה מבשלת את השאר. אבא חי על מתוקים.
      להכין אנשובי זו הרבה עבודה והריח נדבק:). יש מוצרים מוכנים באיכות טובה אם אתה רוצה. אבל הם מאוד מלוחים.
      תגיע לחמדע בעשירי וב-26 לחודש?
      2 הרצאות מעניינות.
      תודה לליק:)

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s