חביתת תרד תורכי
החומרים:
סיר פסטה
מחבת טפלון רחב
צלחת
מגבת נייר
2 ק"ג תרד תורכי
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
4 כפות גבינת קצקבל או צהובה אחרת (אפשר יותר)
כף גדושה שום כתוש טרי או קפוא כרצונכם
קורט מלח
קורט פלפל גרוס
מעט שמן רגיל לטיגון
אופן ההכנה:
שוטפים את התרד וחותכים לשנים. מבשלים בסיר עד שמתרכך וסוחטים היטב.
אחרי שמתקרר מעט קוצצים דק, מעבירים לקערה,מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים מחבת שמרחנו אותו בשמן עם מגבת נייר.
מעבירים את התרד למחבת ומהדקים היטב, מטגנים על צד אחד כ-7 דקות על אש לא גדולה.
הופכים לצלחת. משמנים שוב את המחבת בטיפת שמן.
מעבירים את החביתה למחבת ומטגנים שוב כ-7 דקות.
להגיש חם או קר כרצונכם.
בתיאבון
אם אהבתם לחצו על דרגו אותי
חביתה, אני מבינה. תרד, אני יודעת, אבל מה זה תרד תורכי??
אהבתיאהבתי
בוקר טוב
זה תרד טעים ברמות. התמונה שלו כאן
http://www.google.co.il/imgres?sa=X&espv=210&es_sm=93&biw=1024&bih=631&tbm=isch&tbnid=WpTixY-vOikM1M%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.tapuz.co.il%2Fblog%2Fnet%2Fviewentry.aspx%3FentryId%3D1424305&docid=rU8La4o1tXaYZM&imgurl=http%3A%2F%2Fblogbuilder.tapuz.co.il%2FUsersFolders%2Fdisabled%2Fimages%2F73496_1000.jpg&w=1971&h=1478&ei=igIcU8uZOsySswaYyYCYBQ&zoom=1&ved=0CFQQhBwwAQ&iact=rc&dur=2864&page=1&start=0&ndsp=12
הוא טעים פי כמה וכמה מתרד רגיל ועולה 1/4 מחיר מתרד רגיל ואוכלים גם עם הגבעול.
10 שקל חבילה די גדולה בשוק. הפעם הכנתי מ-2 חבילות. זנ מתכווץ מאוד כמו תרד. ותרד רגיל אין כמעט בתפזורת ועם יש, הוא מכיל גבעול שצריך להסיר ועוד ספיחים.
תנסי. בטוחה שימצא חן בעינייך אם את אוהבת תרד רגיל
אהבתיאהבתי
האם את מתכוונת במקרה לעלי מונגולד??
אהבתיאהבתי
זה לא מנגולד.
זה נקרא תרד תורכי
https://www.google.co.il/search?q=%D7%AA%D7%A8%D7%93+%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%9B%D7%99&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=D6EdU7rKN-mr4ATR2IGgCg&ved=0CCsQsAQ&biw=1024&bih=631
אהבתיאהבתי
תודה אתי יקירתי….
אני אזמין כזו חביתה אצל השף הפרטי שלי 🙂
אהבתיאהבתי
תזמיני, שווה ביותר. גם טעים וגם בריא. את יכולה לעשות גם קציצות או פשטידה. עם גבינה צהובה טובה…..
לא צריך יותר. אפשר גם גבינה רזה וגם שמנת.
רק לסחוט טוב את התרד. בהצלחה
אהבתיאהבתי