סלט רוסי עם סלק והרינג – סלט שובה
החומרים:
4 קערות /צלחות עמוקות
מנדולינה /אחר
פומפיה
מסננת
מגבות נייר
קרש עטוף בפלסטיק נצמד
צלחת הגשה
2 בצלים
פילה הרינג מלוח בינוני מחולק לפרוסות בינוניות
2-3 תפוחי אדמה מבושלים פרוסים לטבעות
2 סלקים מבושלים עד שהם במצב אלדנטה
1 תפוח בינוני חמוץ פרוס דק דק
1 כף חומץ
עלי חסה אינסברוק לקישוט בתחתית
2 -3 ביצים קשות
מיונז
אופן ההכנה:
לבשל את הסלק אלדנטה ולהוסיף לבישול כף חומץ שיבליט את הצבע וירכך את הסלק.
לקרר את הסלק.
לחתוך לקוביות בינוניות את פילה ההרינג,להשרות את ההרינג במים כדי להקטין את המליחות.
את הבצל לחתוך לטבעות בצל או חצי טבעות.
פרוסות התפוח חייבת להיות מרוחות במעט מיץ לימון כדי למנוע השחרה.
לבשל במים תפוחי אדמה ללא קליפה ולפרוס לפרוסות.
להוציא נוזלים מהבצל הסלק עד כמה שאפשר.
פרוסות של ביצים קשות או ביצה מגורדת על פומפיה גסה.
הרכבה:
כאשר כל המרכיבים מוכנים, מניחים את החומרים על צלחת ההגשה בשכבות.
שכבת הבסיס היא הרינג
שכבה שניה טבעות בצל
שכבה שלישית טבעות תפוח עץ או מגורר על פומפיה גסה.
שכבה רביעית טבעות סלק או סלק מגורר על פומפיה גסה.
שכבה החמישית פרוסות ביצה או ביצה מגוררת גס.
שכבה שישית, מיונז.
אפשר לחזור על שכבות שוב ולערום עד לגובה עוגה.
לקרר במקרר ולהגיש קר.
קישוטים כרצונכם.
בתאבון
אם אהבתם לחצו על דרגו אותי
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי
מיטב השפים בארץ לחצו כאן