קליפות תפוזים מסוכרות

קליפות תפוזים מסוכרות

 

החומרים:

סיר רחב

נייר כסף

נייר אפיה

קופסא סגורה היטב או צנצנת

מנזטים מאורכים 

1 ק"ג קליפות תפוזים (7 תפוזים עם קליפה עבה)

1 ק"ג סוכר

כפית מיץ לימון

 

לקישוט
50 גרם שוקולד מריר מומס 75 אחוז ומעלה
ב – 25 גרם חמאה

אופן ההכנה: 

לקלף את התפוזים, לשים את הקליפות בתוך קערה גדולה עם מים קרים למשך 12 שעות,להחליף את המים מידי פעם כדי שתצא המרירות.

קליפות תפוזים
להוציא את הקליפות וליבש היטב עם מגבות נייר.

לחתוך את הקליפות לאצבעות  ברוחב 1 ס"מ או פחות כרצונכם.
לשקול את הקליפות.
היחס של כמות הסוכר שווה לכמות הפרי.

לשים את הקליפות שיבשנו בסיר גדול ולכסות אותן בסוכר.
משאירים לעמוד כמה שעות עד שהסוכר מתחיל להתמוסס.

את הקליפות מבשלים על אש הכי קטנה תוך בחישה מתמדת. ברגע שהנוזל מגיע למצב רתיחה,להמשיך לבשל עד שהנוזל מתחיל  להיקרש.
זהירות לא לבשל יותר מידי כדי שלא תיווצר עיסה קשה.
להוציא את הקליפות עם מסננת או כלי אחר ולפזר על נייר 
כסף שמונח על מגש גדול. לרווח בין קליפה לקליפה.

לאחר שהקליפות המסוכרות הצטננו,מכניסים אותן לקופסא אחת ליד השנייה כאשר בין השכבות מפרידים בנייר כסף או פרגמנט.
לשמור במקרר.
 

תפוזים מסוכרים עם שוקולד

חלק מקליפות התפוזים טובלים בשוקולד המומס מניחים ליבוש על רשת. בהגשה,שמים בכוסות. חלק עם שוקולד חלק בלי.
בתאבון.
 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, חגים, מתוקים,, סוכר,, פירות מיובשים, קליפות תפוזים מסוכרות, שוקולד,, תפוזים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s