פאייה עם מולים ושרימפס

 פאייה עם מולים ושרימפס

DSC06605 2

פאייה היא מנת אורז,במקור מחבל וולנסיה שב ספרד,נאכלת במיוחד בימי ראשון ובחגיגת הפאלס,ישנן גרסאות רבות למנה עם מרכיבים שונים.

מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית שם משמעו " מחבת."

המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאלרה" הפכה שם נרדף למחבת לפאייה בדרך כלל מוסיפים ירקות,בשר,עוף ופירות ים.
שלושת המרכיבים העיקריים של המנה הם אורז,זעפרן ושמן זית.

פאייה היא גם עיר המוצא לאזור מפרץ האיים
(Bay Of Islands) ליד אוקלנד המדהימה שבניו זילנד

DSC06586 2

החומרים:
סיר עבה ורחב או מחבת רחבה גדולה
פלסטיק נצמד
נייר אלומיניום

5 קעריות בגדלים שונים
מסננת דקה

1 ק"ג צדפות מולים גדולות

DSC06578 2

1 ק"ג שרימפס טרי /קפוא בינוני עדיף טייגר. אפשר חצי חצי

DSC06580 2

1 בצל בינוני קצוץ דק

SHRIMPS 2

4-5  חוטי זעפרן

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 שיני שום פרוסות דק

4 בצלים ירוקים חתוכים  לחוד החלק הלבן לחוד הירוק

 100 גרם אפונה ירוקה קטנה  אפשר קפואה מופשרת

 פלפל אדום חתוך,אפשר תוספת פלפל ירוק,צהוב,כתום1

3 גזרים בינוניים צרים חתוכים לקוביות

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

פלפל שחור גרוס

מלח דק

1 כפית ציר ביתי או 1 כפית אבקת מרק עוף מומסת במים
רותחים

2-21/2 כוסות ציר שרימפס חם או מים רותחים

11/2 כוסות אורז שטוף ומסונן

מעט שמן זית

20 עלי פטרוזיליה ללא הגבעול חתוכים דק

אופן ההכנה:

הכנת ציר השרימפס

מנקים את השרימפס מהקליפה. שוטפים היטב ומסירים את הראשים לאחר ניקויים.  משרים אותם ב-  21/2 כוסות מים חמים.

סוגרים את הקערית בפלסטיק נצמד.
לאחר חצי שעה או יותר מסננים את ראשי השרימפס במסננת דקה.
הנוזל משמש כמים לתבשיל.

את השרימפס הנקיים שמים על צלחת עמוקה שצופתה בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר.

הארה,מי שמשתמש בשרימפס קפוא גם קטנים,להסיר את הפס השחור בגב השרימפס

אופן הכנת הצדפות :

לפני הבישול שוטפים את המולים היטב במים זורמים,נפטרים מהצדפות הפתוחות והשבורות ובעזרת סכין קטנה מנקים שאריות של "זקן". (גם צדפות קפואות צריך לנקות גם שהן מבושלות).

ניתן להכין מולים בצורת בישול שונות. הבחירה שלכם, אידוי, טיגון,בבלילה,בישול בנוזל,צלייה על הגריל או פלנצ'ה,עישון או אפייה בתנור. 

אפשר להכינם כמנה אישית או כחלק מתערובת של פירות ים, בשילוב פסטה או אורז.

הדרך הנפוצה ביותר להכנת מולים היא אידוי המולים בסיר עם נוזל.
בחום,הצדפות נפתחות ובשר הצדפה מתבשל בנוזל.
הנוזלים בסיר,יחד עם מי הבישול של המולים והתבלינים יוצרים את הרוטב.

טכניקה נוספת בת שני שלבים נקראת מול גרטין,
"moule gratine"

מאדים את המולים בשלב ראשון. מסירים חצי צדפה ואת הצדפה מכניסים לתנור להקרמה עם בסיס גבינה טובה.
אנחנו אדינו את הצדפות.

חותכים את הירקות כל סוג לקערית נפרדת.

מחממים היטב סיר /מחבת עבה בוזקים מעט שמן זית.
כאשר הסיר חם מזהיבים את הבצל ,ומוסיפים את השום להזהבה.
מוסיפים את הגזר ומבשלים כ- חמש דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הפלפלים ומזהיבים כחמש דקות נוספות תוך בחישה.
מוסיפים את האפונה.
מפלפלים,וממליחים ומניחים את השרימפס מסביב במעגלים.
מסננים את מי הזעפרן שהומס בציר השרימפס ומוסיפים לסיר ומערבבים.

מעל לשרימפס מפזרים את האורז ושוטחים אותו מסביב שופכים מעל את ציר השרימפס שהוכן מראש או מים רותחים.
לבדוק שכל האורז שקוע בתוך המים.
אפשר ליצור ארובות עם כף עץ. לשפר טעמים, להוסיף את הצדפות,לכסות את הסיר בנייר כסף ובמכסה. ממתינים לרתיחה כ-10 דקות.

מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות או לפי הצורך.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ואת החלק הירוק של הבצל ומבשלים עוד מספר דקות.  לבדוק שהאורז רך במידה נכונה.

DSC06586 2

דרך ההגשה כרצונכם

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי,  תודה

 

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, mussels, אבקת מרק, אפונה,, דגים ופירות ים, זעפרן, חגים, צדפות, שמן,, שרימפסים, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s