שעועית מונגו עם תרד ושרימפס/דג/עוף

מש או מאש או מונגו בינס או אפונה סינית הינו קטנית שהשימוש בה נפוץ בעיקר במזרח הרחוק שעועית המאש מהווה מקור מאוד טוב לסיבים תזונתיים. ומקור טוב ל ויטמין C , ויטמין K, ריבופלבין, חומצה פולית, נחושת ומנגן ,חלבונים, תיאמין, ניאצין
B6,חומצה פנטוטנית, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן.

המתכון:

מונגו עם תרד ושרימפס/דג (אפשר להכין גם ללא דג או בשר)

DSC06700 2

החומרים:
סיר
500 גרם מונגו

מונגו בינס

עגבניה חתוכה לקוביות ללא גלעינים
500 גרם תרד  או ביטרגורד
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1 בצל קצוץ דק דק
2-3 שיני שום מעוכות דק דק
2 כפות רוטב דגים או אנשובי או שרימפס
1 כף שטוחה אבקת מרק ירקות או עוף
500 גרם שרימפס,או דג או עוף או לבן,

אופן ההכנה:
משרים את המונגו במים ל-24 שעות.
מרתיחים את המונגו ושופכים את המים.
מזהיבים בסיר עם טיפת שמן את השום והבצל ומוסיפים את הבשר (אם שרימפס, מוסיפים לקראת סוף הבישול).
מוסיפים את המונגו ולאחר הזהבה מוסיפים כוס מים רותחים את העגבניות.

DSC06678 מונגו
מבשלים עד שמתרכך ומסירים את הקצף. מוסיפים את התרד את השרימפס במידה והחלטתם להחליף את הבשר והתבלינים.
מבשלים עד שמתרכך מאוד. משפרים טעמים.
מגישים חם עם קישוט של עלי תרד ואורז
אפשר גם לרסק בבלנדר או ביז

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 
תודה

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו       כאן

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביטרגורד, בצל,, מונגו, עופות,, פילה לבן, שום,, שרימפסים, תרד,, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s