חרוסת

חרוסת

נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם

נמשלו ישראל בשיר השירים

תפוח –  תחת התפוח עוררתיך

רימון  –  כפלח הרימון רקתך

תאנה –  התאנה חנטה פגיה

תמר  –  אמרתי אעלה בתמר

אגוז  –  אל גינת אגוז ירדתי

שקד –  על שם ששקד הקב"ה על הקץ

החומרים לחרוסת:

קערה של מעבד מזון

מעבד מזון

100 גר` תמרים ללא חרצנים

100 גר` תפוח עץ

100 גרם תאנים יבשות

100 גר` אגוזים קצוצים

100 גר` שקדים קצוצים

100 גר` גרעיני רימון אם יש

1    כפית קנמון טחון

קורט זנגוויל

יין אדום מתוק

יש שמוסיפים סילן,דבש,צמוקים,אגסים, ערמונים,אחרים.

אופן ההכנה:

ישנם שקוצצים את הפירות בקיצוץ דק, ישנם שמרסקים, כל אחד כהבנתו.

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט התבלינים.

מעבדים באיטיות לקבלת עיסה גסה.

לאחר מכן מוסיפים כל פעם מעט יין ליצירת תערובת אחידה.

משפרים טעמים עם התבלינים.

לאכול עם כפית ולהנות

חג שמח.
אם 
 אהבתם לחצו על אהבתי, תודה  

 

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם,רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים, דבש, זנגביל, חגים, יין, פסח, תאנים, תמרים, תפוחי עץ, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חרוסת

  1. ברילינג מרים הגיב:

    מתכון טוב תודה שהבאת♥

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.