חרוסת
נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם
נמשלו ישראל בשיר השירים
תפוח – תחת התפוח עוררתיך
רימון – כפלח הרימון רקתך
תאנה – התאנה חנטה פגיה
תמר – אמרתי אעלה בתמר
אגוז – אל גינת אגוז ירדתי
שקד – על שם ששקד הקב"ה על הקץ
החומרים לחרוסת:
קערה של מעבד מזון
מעבד מזון
100 גר` תמרים ללא חרצנים
100 גר` תפוח עץ
100 גרם תאנים יבשות
100 גר` אגוזים קצוצים
100 גר` שקדים קצוצים
100 גר` גרעיני רימון אם יש
1 כפית קנמון טחון
קורט זנגוויל
יין אדום מתוק
יש שמוסיפים סילן,דבש,צמוקים,אגסים, ערמונים,אחרים.
אופן ההכנה:
ישנם שקוצצים את הפירות בקיצוץ דק, ישנם שמרסקים, כל אחד כהבנתו.
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט התבלינים.
מעבדים באיטיות לקבלת עיסה גסה.
לאחר מכן מוסיפים כל פעם מעט יין ליצירת תערובת אחידה.
משפרים טעמים עם התבלינים.
לאכול עם כפית ולהנות
חג שמח.
אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה
מתכון טוב תודה שהבאת♥
אהבתיאהבתי
הכי פשוט הכי טעים
שיהיה לכם חג מתוק ונעים
אהבתיאהבתי