ריזוטו פטריות

ריזוטו 2

החומרים:
קרש חיתוך
סיר עם תחתית עבה
כף עץ
מחבת עבה רחבה

2 כוסות אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)

75 גרם חמאה

שליש עד חצי כוס שמן זית עדין

שתיים-שלוש כוסות ציר עוף

1 כוס יין לבן חצי יבש (גוורצטרמינר יהיה טוב מאוד)

חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק אפשר שלוט /אחר

4 כוסות פטריות שדה נרתיקנית נאה דביקה קצוצות

6 שאלוט קצוצים דק
חופן קטן של עלי בזיליקום טריים (לא חובה)
1/2 כוס פרמג'יאנו איכותי מגורר דק
1/2 כף טימין טרי קצוץ דק
ציר עוף לפי הצורך
מלח-ים
פלפל לבן גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשטוף את האורז ולסנן מיד וליבש.
בסיר עם תחתית עבה להמיס את החמאה ומעט משמן הזית.
לטגן בעדינות על אש קטנה את השאלוט הקצוצים. אחרי שתיים-שלוש דקות להוסיף את האורז ולערבב עד שכל גרגירי האורז יצופו בשומן.
להציף במעט יין לבן, ולערבב היטב בעזרת כף-עץ.
להוסיף עוד מעט יין לבן, לערבב עד שהיין ייספג.
להוסיף ציר עוף חם לאט-לאט תוך כדי ערבוב, ולפי קצב ספיגת הנוזלים של האורז.

הארות:
החוכמה בריזוטו היא להוסיף את הנוזלים לאט-לאט.

לא להפסיק לערבב כל הזמן, כי אז הריזוטו שלכם ייצא אורז יציקה ולא ריזוטו אוורירי,  סכנה גדולה ביותר שהאורז בתחתית הסיר יישרף.
בישול הריזוטו לוקח 22-20 דקות, אז אל תמהרו.
החוכמה היא להשאיר נקודה אחת קשה באמצעו של גרגיר האורז.

לקראת סוף הבישול שימו מחבת גדולה על הלהבה הגדולה ביותר בגז שלכם. חממו את המחבת היטב. הוסיפו שמן זית ואת פטריות נרתיקניות,
להוסיף את הטימין, מלח ופלפל לבן.

DSC08135 2
להקפיץ שתיים-שלוש דקות, ולהוריד מהאש.
להוסיף את הפטריות לריזוטו תוך ערבוב. להנמיך את הלהבה, להוסיף את  עלי הבזיליקום, הבצל הירוק הקצוץ והפרמג'יאנו המגורר.
בשלב הזה הריזוטו אמור להיות מוכן. לתקן תיבול. אם צריך מלח ופלפל, להגיש מיד בקעריות מחוממות אם אפשר.

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אורז גלוטינוס, בזיליקום, גבינת פרמזאנו, פטריות, ציר עוף, שמן, תבלינים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.