געפילטפיש

01.01.1995 אתי

געפילטפיש

מתאים ל -32 קציצות

חומרים להכנת הדגים:
DSC01384

4 ק"ג דגי קרפיון טריים עם ראשים ,עור נקי ודג מפולט. (רצוי דגים לא גדולים)

3 גזרים מחולקים יחד ל-32 (פרוסות כמו פרח)

2 בצלים גדולים פרוסים לקוביות

4 כפיות מלח

2 כפיות פלפל לבן גרוס או שחור

6 כפיות סוכר

כוס קמח מצה גס

4 ביצים

לציר:

3 גזרים

2 בצלים גדול פרוס לפרוסות עגולות דקות

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל לבן

3 כפיות סוכר

עצמות הדג, ראשי הדג והעור.

אופן ההכנה:

 2 סירים שטוחים עם מכסה.

קערה גדולה.

את הפילה של הדגים מקפיאים. את חלב הנקי של הדג אם יש, מקפיאים בנפרד. (לא להשתמש בביצי דג . רק לאיקרה או אחר).

הכנת הציר:

מכניסים לסיר אחד פרוסות בצל אחד גזר מלח, פלפל לבן, סוכר, עצמות הקרפיון + הראשים והעורות של הדג.  מכסים במים, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם כ-3 שעות.

טועמים באמצע אם יש צורך להוסיף תבלינים.

מסננים את הנוזל, מורידים את שארית הבשר מהעצמות (מוסיפים לעיסת הדג).

הכנת הדגים:

מחלקים את הציר לשני סירים מכניסים לכל סיר מחצית פרוסות הבצל והגזר ,

מוציאים את הפילטים מהפריזר.

טוחנים במטחנת בשר. ( אפשר במעבד מזון אבל בזהירות כדי לא לקבל דייסה).

באמצע טחינת הדג טוחנים את הבצל.

מוסיפים לקערה עם הדג הטחון את המלח, פלפל לבן גרוס, סוכר, קמח מצה וסוכר ביצים.

מערבבים כל החומרים יחד עם הידיים עד לקבלת עיסה לא נוזלית.
DSC01385

יוצרים את קציצות הדג ומרטיבים את הידיים  אם צריך בציר הדג.

DSC01391

את הדגים מכניסים אל הציר בשני הסירים.
DSC01394

מבשלים על אש נמוכה כ-שעתיים.
לשים לב שהציר לא יעלם. אם חסר נוזל, להוסיף מים חמים, מומלץ לטעום חתיכת דג כדי לשפר טעמים.

מגישים על חסה מסולסלת, מקשטים בשושנת סלק ומניפת אפרסקים/אחר.

בתיאבון.

אם אהבתם לחצו על   ,תודה

המטבח של מאיר השמן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביצים,, בצל,, גזר,, דגים ופירות ים, חגים, ירקות,, מוצרי חלב, סוכר,, פרורי לחם/מצה,, קמח מצות, קרפיון, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s