מרק בטטה בקלי קלות

מרק בטטה
מרק דלעת בכוס 2

החומרים:

סיר
מוט טחינה (ביז)
5 בטטות גדולות חתוכות לקוביות או יותר
1 פרסה החלק הלבן אפשר גם קישוא
1 תפוח אדמה
50 ג"ר חמאה קוביות
1 בצל קצוץ דק
טיפת מוסקט
6 כוסות ציר ירקות או מים או בהתאם למספר הסועדים
מלח
פלפל לבן גרוס
שמנת לא חובה
שמן

אופן ההכנה:

בטטות 1

להזהיב בצל קצוץ בכ-50 גר" חמאה + טיפת שמן
אפשר להוסיף גם חלק לבן של פרסה קצוצה,להוסיף את קוביות הבטטה להזהבה ואת תפוח האדמה.
אחרי ההזהבה מוסיפים 6  כוסות או יותר ציר ירקות  או מים.
טיפונת מוסקט טחון טרי, מלח, פלפל לבן.

לבשל יחד כ- עשרים דקות  + עד שמתרכך.

לטחון הכל בבלנדר מוט (ביז) (אפשר להשאיר כמה קוביות לקישוט.
להגיש חם או קר עם קישוט של שמנת ירק ירוק /אחר.
אפשר להוסיף למרק שמנת לבישול בסוף הבישול.

DSC09041 2

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוז מוסקט, בטטות,, בצל,, חמאה,, כרישה,, מרק,, שמנת,, תבלינים,, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s