מציה,מצברה או מצה בריי,בקלי קלות

מציה,מצברה או מצה בריי,איך שתקראו לזה

החומרים:

מחבת רחבה קערה עמוקה צלחת שטוחה3 מצות

2 ביצים

חמאה או שמן לטיגון

מעט מים רותחים (כרבע כוס)

קורט מלח

קורט פלפל

לקישוט ראו בסוף

אופן ההכנה:

 מציה-פסח

שוברים את המצות לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ מעבירים לקערה. מרטיבים במים רותחים ומשאירים לכמה דקות להרטבת המצות. מוסיפים את הביצים תוך ערבוב.

מצברה 2

לאחר שהמצות התקררו מעט ממליחים ומפלפלים.  ישנם שאוהבים עם סוכר. במקביל,מחממים במחבת חמה מאוד מעט חמאה או שמן כרצונכם. מעבירים את המצות אל המחבת וממתינים להזהבה קלה מצד אחד. כאשר מוזהב,מכסים בצלחת שטוחה,הופכים עליה את המציה ומחזירים אל המחבת הפוך להזהבת הצד השני. מומלץ עם כפפות או מגבת למניעת כוויה לפחות בפעם ראשונה. כאשר המצייה מתגבשת, מעבירים לצלחת הגשה.

לשידרוג:

בוצעים או חותכים ל-4  חלקים.

יש שאוהבים לפזר מלמעלה סוכר,ריבה או דבש.

יש שמורחים בשוקולד.

יש ששמים גבינה לבנה שמנה או שמנת עם פרוסות מלפפון.

יש שאוהבים לקשקש את המציה עוד לפני שהנוזלי מצומצם.

כאשר הצבע זהוב ונוזלים נספגו,מוכן להגשה.בתאבון.

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה  

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ.  הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים  בבוקר הם מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן. סדנאות או תרומות
לחצו   כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביצים,, חגים, מצה, מצות, פסח, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מציה,מצברה או מצה בריי,בקלי קלות

  1. ilana pa הגיב:

    אצלינו בבית קראו לזה "מַַאצֶה בְּרַיְיט. ה"ברייט" זה לחם' בשיבוש מסויים מהשפה הגרמנית ובקיצור: "לחם ממצה".
    שנים רבות לא הכנתי מאכל זה. בעצם מאז שאמי נפטרה [14 שנים]. אני שמחה לראות כאן את המתכון.
    נשארו עוד כמה ימים לסיום החג…אז אולי 🙂

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      כל אחד מבטא את זה אחרת בגדול לזו הכוונה מצהבריי מצברה מצברייט 🙂
      זה טעים מאוד וגם משמין מאוד:)
      בהצלחה.

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s