קרוקטים מתפוחי אדמה

קרוקטים מתפוחי אדמה

 

החומרים:

קערה גדולה

3 קערות קטנות

ממחה

מחבת/סיר שטוח רחב ועבה

מגבות נייר

1 ק"ג תפוחי-אדמה

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כף מלח

קורט פלפל שחור

מעט פטרוזיליה (לא חובה)

11/2 כוס קמח

שום כתוש למי שאוהב

אפשר להוסיף פרמזאן מגורדת או גבינה צהובה אחרת

לטיגון:

1כוס קמח

2 ביצים טרופות +טיפת מים

1 כוס פירורי לחם/פאנקו/פרורי מצה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מכינים 3 צלוחיות אחת לקמח שניה לביצים טרופות עם טיפת מים,

שלישית לפרורי לחם.

מבשלים את תפוחי אדמה עד שהם רכים.

מועכים לפירה בעזרת הממחה.

מוסיפים לקערה את שאר חומרי הבצק. מתבלים.

לשים לבצק שלא נדבק לידיים ונוח לעיבוד.

מכינים מהבצק גלילים/כדורים קטנים בידיים לחות.

טובלים בקמח, ביצים ופירורי לחם.

מטגנים בשמן חם מאוד עד להזהבה כהה.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

 המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתנידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, הדרה, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא. בריאות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביצים, ירקות, פאנקו, פרורי לחם/מצה, קמח, שמן אורז, תפוחי אדמה, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.