מפרום דלורית

מפרום דלורית

מפרום 3

החומרים:
2 קערות
פומפייה
3 דלוריות גדולות בתחתית קלופות
1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה
1 בצל  קצוץ דק
1 קילוגרם בשר טחון
חבילת פטרוזיליה עלים בלבד קצוצה דק
1/2כפית תבלין קציצות /אחר
1/2כפית מלח
1/3 כוס פירורי לחם/קמח מצה
1ביצה
2 ביצים לטיגון
2 כוסות קמח
קופסא  רסק עגבניות
כף סוכר

חומרים לרוטב:
2 גבעולי כרפס קצוצים
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה :

בקערה  מערבבים את הבשר ,הבצל ,תפוח האדמה ,הפטרוזיליה, פירורי הלחם/מצה ,מלח תבלינים וביצה אחת.

פורסים את הדלורית לפרוסות עבות כ-3 עד 4 ס"מ. וחותכים באמצע פתח לא עד הסוף כך שנפתח כמו פה.
ממלאים בבשר עם התוספות ומעגלים. (אפשר למלא בירקות)
את שארית הדלורית  קוצצים ומכניסים לתחתית הסיר.

מקמחים את המפרום,טובלים בביצה שמערבבים עם רסק העגבניות ותבלינים , מנערים שאריות ומכניסים לשמן חם לטיגון.

הכנת הסיר והרוטב:
בסיר שטוח מפזרים את שארית הדלורית מסדרים מעל את המפרום , קוצצים את עלי הכרפס,מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי המפרום ומבשלים עד לצמצום הרוטב. משפרים טעמים ומגישים עם אורז וירקות/אחר.

בתיאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בטטות,, ביצים,, בצל,, דלורית, כרפס, סוכר,, סלרי, פטרוזיליה,, פרסה, רסק עגבניות, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מפרום דלורית

  1. רעיון גדול-מאמצת.

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s