לביבות בטטה

לביבות בטטה

החומרים:

מחבת עבה רחב

קערה

2 כפות

מגבות נייר

מגרדת בינונית

ממחה לתפודים

1 ק"ג בטטות קלופות

11/2 כף רוטב סויה

3/4 כוס קמח

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור טרי גרוס

חמאה לטיגון

שמן

אבקת סוכר

לרוטב:

1 שמנת חמוצה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

עירית קצוצה לא חובה

או רסק תפוחי עץ

אופן הכנה – שתי אפשרויות

אפשרות ראשונה

מגררים לקערה את הבטטות על פומפיה בינונית.

מוסיפים את הסויה הקמח המלח והפלפל ומערבבים משאירים לנוח מעט.

בעזרת שתי כפות מעבירים מעט מהחומר ללביבה אחת ועוד אחת

אל המחבת בו חיממנו חמאה עם טיפת שמן רגיל. לחום בינוני.

משאירים רווח בין הלביבות, מזהיבים הופכים לצד שני ומוציאים אל מגבת נייר. להגיש עם אבקת סוכר או הרוטב.

אפשרות שניה:

מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים.

מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה,קמח,מלח ופלפל.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים במחבת מחוממת עם חמאה וטיפת שמן על אש בינונית.

בקערה מערבבים את חומרי הרוטב, משפרים טעמים.

מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי   

 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בטטות,, חמאה,, סוכר,, עירית, קמח, שמנת,, תפוחי עץ,, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s