ריבת דובדבנים

ריבת דובדבנים

החומרים:

סיר עם תחתית עבה.

צנצנת/ות זכוכית מעוקרות עם מכסה.

2 ק"ג דובדבנים , אני השתמשתי בק"ג אחד דובדבנים

אני השתמשתי בק"ג סוכר

שתי כפות מיץ לימון גדושות. או עד 1/2 כוס מיץ לימון. תלוי בסוג הדובדבנים , אם יש גלעינים או לא.

אופן ההכנה:

קוטמים את הגבעול של הדובדבנים רוחצים ומיבשים היטב

שמים את הדובדבנים בסיר ומכסים עם הסוכר ל-ארבע שעות או יותר עד שמופיע נוזל.

מאחר ולא תמיד יש מספיק נוזל דובדבנים,  כי אני מעדיפה דובדבנים שלמים ולא פרורים, הסוכר הופך גושים, צריך לערבב כל הזמן שלא יתגבש. אני פותחת כ-10 דובדבנים  ע"י יצירת איקס בתחתית הדובדבן לצורך  קבלת הנוזל מהר יותר.

מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד דקה אחת.

הרתחה ולאחר מכן הנמכת האש , הבישול ערך כמחצית השעה עד שהנוזל נקרש על צלחת קרה.

למזוג חם לצנצנת מעוקרת.  לאחר סגירת המכסה, להפוך את הצנצנת כדי להוציא שאריות אויר.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     + תודה

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו       כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, דובדבנים,, מתוקים,, סוכר,, ריבות,, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s