עוגת גבינה שלי

עוגת גבינה שלי

עוגת גבינה בסקוויטים 2

את הקישוט תתכננו לבד

חומרים:

תבנית קפיצית 26

חבילת ביסקוויטים פטי בר מרובעים (שבורה עם פטיש

בתוך שקית ניילון כפולה)

2 ביצים

1/4 חבילת חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2 קופסאות גבינה 9% (אפשר גם פחות)

2 שמנת (אפשר  1שמנת 1 גיל/אחר דל)

2 כפות תמצית וניל

2 כפות קמח רגיל

1 סוכר וניל

3 כפות סוכר (אפשר גם כוס סוכר למי שאוהב מתוק)

1/4 כוס ליקר כל שהוא (אני השתמשתי בשזיפים)

אפשר גם יין אדום

לקישוט כ- 250 גרם דובדבנים , או אוכמניות או קיווי /אחר

נייר אפיה

לגלזורה:

1 שמנת

1 כף תמצית וניל

1 כף סוכר

אופן הכנה:

על תבנית קפיצית שמים נייר אפיה.

מפזרים פירורים של חמאה ומעליהם את הביסקוויטים השבורים.

מעל הביסקוויטים מזליפים את הליקר או היין
(לשים לב לא להרטיב את הביסקוויטים יותר מידי).

בקערה מערבבים במיקסר יד את כל החומרים הרשומים מטה.

2 גבינה, 1 שמנת, 2 ביצים, 2 כפות קמח(לא הכרחי) 2 כפות תמצית וניל, 1 סוכר וניל, 3 כפות סוכר או יותר לפי רצונכם עד שמקבלים עיסה חלקה. (אפשר גם לערבב עם כף).

שופכים העיסה החלקה על הביסקוויטים מחליקים,

גוזרים את שולי נייר האפייה מסביב.

מכניסים את התבנית לתנור קר, מעלים טמפרטורה ל –200 מעלות למשך כ –  20 דקות.

כאשר האפייה מגיעה כמעט ל-20 דקות, מערבבים במיקסר יד 1 שמנת עם 1 כף תמצית וניל וכף סוכר.

כאשר תמו 20 הדקות, מוציאים התבנית , שוטחים

בעדינות את השמנת מעל העוגה ומחליקים בעדינות, מכניסים לתנור ל –5 דקות נוספות.  אם העוגה מתנדנדת מעט להוסיף עוד 5 דקות גג.

בסיום האפייה, מקררים ומכניסים למקרר. לשים את התבנית על צלחת כי לעיתים יש מעט נוזל בתחתית.

לקישוט,  כאשר העוגה קרה, דובדבנים, קיווי, אפרסק

פרוס לעלים או כל פרי אחר.

אפשר להקפיא בפריזר ולהגיש כגלידה.

בתיאבון.

מומלצים

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן 
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, גבינה לבנה,, גבינה,, גבינת שמנת, חמאה,, יין, ליקר, מאפים, מאפים שונים,, עוגות,, פירות,, שבועות, שמנת,, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על עוגת גבינה שלי

  1. Talya Rozen הגיב:

    אתי יקרה, אני מנויה ותיקה על הבלוגים שלך ואוהבת אותם מאוד, אך,לאחרונה, העברתי את רוב פעילותי לפייסבוק ולכן אשמח מאוד לקבל ממך קישור לאתר שלך,אם יש…
    זה יקל עלי מאוד…

    בתודה, טליה

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      טליה יקרה מצטערת אם גורמת לך טירחה.
      אין לי פייסבוק. אני לא מחובבי הזנר הזה! ואין לי זמן לזה.
      האתר הזה עולמי, אפס תקלות, שמירה על צנעת הפרט ועוד.
      בגלל פעילותי בנושא מוכר לך, מעדיפה ללא רשתות חברתיות.
      גם כך בקושי מסתדרת עם הזמן 🙂
      שיהיה לך חג שמח.

      אהבתי

  2. Talya Rozen הגיב:

    אינך גורמת לי לטרחה ואני מקבלת בהבנה את טיעונייך שכנגד.
    כמובן שנשארת איתך. מאהבה.

    חג שמח ורק טוב,
    טליה

    אהבתי

  3. נראה נפלא . מאמצת

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s