BUTCHI בוצי מעדן פיליפיני לחג

בוצי

DSC05278

BUTCHI מעדן פיליפיני לחג

החומרים:
קערה גדולה
צלחת עמוקה
כף מחוררת
צלחת עם פלסטיק נצמד
צלחת עם מגבת נייר
סיר בינוני עם שמן לטיגון|
11/2-2 כוסות מים
½ כוס סוכר
1 כוס קמח אורז
½ ק"ג גלוטינוס רייס
2/3 פלקס תפוחי אדמה
2 כפות אבקת אפיה

DSC05249

סומסום
שמן לטיגון
ריבה כרצונכם

אופן ההכנה:

DSC05246
מערבבים את כל היבשים יחד ומוסיפים מים לאט עד שמקבלים בצק גמיש ולא דביק.
מקמחים את הידיים עם קמח אורז, מהבצק השלם קורעים ביד קטע קטן ויוצרים עיגולים.

DSC05251
כאשר כל העיגולים מוכנים, מחממים שמן.

DSC05255
שוטחים כל עיגול, או יוצרים גומה, ממלאים בריבה/אחר.

DSC05767 3

DSC01867 2

סוגרים את הקצוות ומגלגלים שוב.

DSC05259
מכניסים לקערה עם סומסום מגלגלים כדי שיתפס ומניחים על צלחת מצופה בפלסטיק נצמד.

DSC05260
מכניסים לשמן החם כדור אחר כדור ומזהיבים מאוד.
מוציאים למסננת או אל מגבת נייר.

DSC05268
בתאבון
DSC05278

תהנו מכל ביס

בוצי1 PERPLE YAM

זכויות לצילום לויקיפדיה  פרפל ים

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, PURPLE YAM, גלוטינוס רייס, מתוקים,, מתכוני עמים,, פיליפינים,, פלקס תפוחי אדמה, קמח אורז, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

22 תגובות על BUTCHI בוצי מעדן פיליפיני לחג

  1. galmeiri הגיב:

    איזה אליפות אתי, הכדורים אחד אחד, זה נראה טוב
    מתאים לנשנושים במשחק כדורסל או כדורגל
    תודה על השיתוף יקרה, וכאלו אני כבר אטעם אצלך..
    סופשבוע רגוע 🙂

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      זה לא רק נראה,זה נחטף מהר מאוד. עופר יספר לך רשמים. חסרת מאוד.
      המינוס,מכינים ואוכלים באותו יום. המתכון של המטפלת
      והוא בהחלט אומץ. הפעם היא הכינה. היא מבשלת הרבה יותר טוב ממני.
      מקווה שכאשר תגיע יחכה לכם המעדן:)
      אתה יכול להכין לבד. זה לא קשה רק לוקח זמן.
      את הפרפל ים תמצא בחנויות המזרח.
      סוף שבוע נפלא

      אהבתי

  2. optimous1 הגיב:

    נראה מעולה, ויכול להעיד שטעים מאוד, היה מאוד נעים להיפגש ולהכיר

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      אם לא היה טעים, לא היה מגיע 🙂 לוקח 4 שעות להכין את המעדן הזה.
      אני שמחה שקלעתי בכיבוד קל מיוחד זה ומקורי שלא מוכר במחוזותינו ובעיקר טעים.
      שמחתי מאוד להכיר אתכם. אהבתי את הצמה:)
      מקווה שנפגש לשיחות ארוכות יותר. ואם אתם בתל אביב ,אשמח שתקפצו לקפה ויותר מזה.
      הכי חשוב שעופר נהנה. הצפי היה 25-30 איש גג והגיעו הרבה יותר ושמחתי מאוד.
      חבל שלא יכולה להגיע בשבת.
      גם חול וגם ללא עזרה זה קשה:) שלא לדבר על כך ששמש ואני לא מסתדרים טוב 🙂
      סוף שבוע נפלא.
      סוף שבוע נפלא

      אהבתי

  3. ברילינג מרים הגיב:

    מעדן מיוחד כל הכבוד על ההפתעה המענינית שמחתי לפגוש אותך ולהכיר את ג'ני
    סוף שבוע נעים

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      שמחה שהצלחתי להפתיע:) המעדן הזה מוגש בפיליפינים בארועים מיוחדים מאוד.
      חשבתי שזה ארוע מיוחד ולכן הבוצי הגיע, רציתי שיהיה לכולם מתוק:)
      שמחתי מאוד לפגוש פנים אל פנים, את נראית ממש צעירה:)
      חבל שלא יכולת לראות את קרפ. אם הייתי מביאה אותה, היא הייתה גונבת את ההצגה ורציתי להיות חופשיה:)
      גם החצי נחמד מאוד. מזום מה הפנים מוכרות לי. צריכה לחשוב מהיכן:)
      סוף שבוע נפלא בתקווה למפגשים קרובים נוספים.

      אהבתי

  4. גלשי הגיב:

    וואוו זה נראה מעולה. האמת שחשבתי שאלה כדורי הדגים שאכלתי באוסטרליה, הם נראים ממש אותו דבר והרשימו אותי מאד בלילה הסדר כשהוגשו על מצע של חסה וסביב הרבה ירקות ועלים. חבל שלא נפגשנו במיפגש החברים של עופר. שבת שלום לך.

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      באמת חבל. מקווה שתהינה הזדמנויות נוספות במהרה.
      והבוצי בהחלט מיוחד. קראי למעלה מה רשמתי. זה מתוק כדי לעשות טוב לחברה.
      שמחה שהצלחתי להפתיע:)
      מקווה שגם היום יהיה לחברים כף. חול איננו מתאים לכסא גלגלים ויש סיבות נוספות. בכף הייתי מגיעה לו יכולתי.
      שבוע נפלא ובתקווה להשתמע בקרוב.
      אם את בסביבה. הבית שלי פתוח רק להודיע מראש כי אני לא מיושבי בית:)

      אהבתי

  5. motior הגיב:

    נראה מצוין, לא טעמתי כי הבנתי שיש בהם חמאה אבל שמעתי שטעים מאוד. תודה

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      צר לי שלא יכולת לטעום. בהחלט מעדן. לא סתם מכינים אותו רק לשמחות בפיליפינים.
      ניתן להחליף את החמאה באחרים ללא טעם. שווה את המאמץ. המינוס שאוכלים רק באותו יום. טרי טרי.
      יום אחרי זה טעים אבל לא כמו מיד לאחר הטיגון הקל.
      שבוע נפלא

      אהבתי

  6. ע נ נ ת הגיב:

    היה מצוין! טעים ומיוחד מאד!
    תודה לך – שמחתי להפגש ולטעום!

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      חשוב שיהיה מיוחד לארוע מיוחד. החברים שלי מכירים את זה. שווה כל דקה של הכנה.
      את יכולה להכין כמו שרשמתי למוטי בתחליף לחמאה ללא טעם.
      שמחתי מאוד למפגש גם שהיה קצר ובקושי יכולנו לדבר.
      מקווה שהמפגש הבא יהיה ארוך יותר ויאפשר שיחה רחבה יותר:)
      שבוע נפלא ותודה למחמאה.

      אהבתי

  7. חובבת צילום הגיב:

    נראה מאוד טעים.

    אהבתי

  8. זה היה כל כך טעים, שהיה נורא קשה להתאפק לאחד נוסף (ואם אפשר היה אז לכמה נוספים… 🙂 אהבתי מאוד! תודה על המרשם. בבושקה נחמה.

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      חברתי היקרה. שמחה לראות אותך כאן
      ושמחה עוד יותר שהיה לך טעים. היה כף לארח אותך.
      מקווה לפכידה נוספת מהירה
      חיבוק גדול לאפרים
      אתי

      אהבתי

  9. GILS33 הגיב:

    נראה כזה טוב – וואו

    אהבתי

  10. oferdub הגיב:

    נהדרים ממש!
    תודה על היוזמה להביא את המענגים האלה. ובכלל תודה על הכל. היה כיף!!

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      שמחה שהיה לך טעים. ולארגן זה שולי 🙂
      הכי חשוב שנהנת! חשוב היה לפגוש את החברים. הלו לשם כך התכנסנו:)
      שמחתי שהצליח מעבר למצופה:) שבוע נפלא

      אהבתי

  11. נראה נפלא אבל שתי שאלות
    מה זה פלקס תפוחי אדמה? ומה זה גלוטינוס רייס?

    אהבתי

  12. yara113 הגיב:

    גלוטינוס רייס הוא סטיקי רייס או אורז בעל גרגירים מאורכים, עשיר בעמילנים. במהלך הבישול האורז הופך לדביק, והוא שימושי במיוחד במטבח הסיני התאילנדי הפיליפיני ובכלל במזרח. מצוין להכנת סושי ביתי,
    יש בקופסאות כמו קורן פלקס, אם אין את יכולה להשתמש במחית יבש של תפוחי אדמה מקופסא (למרות שאני לא אוהבת.

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s