פנסיט עם כרוב סיני ושרימפס
החומרים:
סיר גדול עם תחתית עבה
סיר בינוני שטוח
4 קערות בינוניות לירקות
מסננת לאטריות
כף פלסטיק או עץ
1 בצל גדול קצוץ דק
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון כ-3 ס"מ את החלק הלבן לחתוך בנפרד
2-3 כפות שמן רגיל לטיגון
4-5 שיני שום פרוסות דק
1 כרוב סיני שלם חתוך לקוביות קטנות מושרה ל-3 שעות במים ומסונן
2 -3 גזרים גדולים מגוררים על פומפייה
100 גרם שעועית צרה ארוכה חתוכה באלכסון כ-3 ס"מ (לוביה או סטרינג בינס או אחר)
250 שרימפס נקיים (הפעם קפואים)
3-4 כפות רוטב סויה טוב
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
200 גרם אטריות אורז דקות (חנויות המזרח)
נבטים חבילה (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכינים את כל הירקות החתוכים.

מחממים סיר הגדול , כאשר חם שופכים 2-3 כפות שמן ומטגנים את השום עד הזהבה.
לזה מוסיפים את הבצל. כאשר מזהיב מוסיפים את השעועית, מערבבים, מוסיפים את הגזר.
לאחר שמתרכך מוסיפים את השרימפס. מערבבים בעדינות, מוסיפים 3-4 כפות רוטב סויה.
פלפל שחור גרוס,פלפל האדום. לאחר מספר ערבובים, מוסיפים את הכרוב ששפכנו ממנו את
המים וסיננו היטב.
טועמים ומשפרים טעמים.
כאשר הכרוב התרכך, כמעט מוכן, (אם חסר נוזל, מוסיפים ½ כוס מים חמים או מעט רוטב סויה).
במקביל,
שמים את אטריות האורז בסיר קטן ושופכים מעליהם מים חמים לחמש דקות.
מעבירים את האטריות למסננת.
מסננים ומייבשים מעט את האטריות. (ההליך מהיר כדי לשמר את האטריות ולא להפכן לדייסה).
גוזרים את האטריות במספרים גדולים כדי להקטין את אורכן ומפרידים בניהן מעט.
מעבירים חצי מכמות הירקות שבסיר לסיר אחר. לירקות שנשארו בסיר מכניסים את אטריות האורז.
כאשר עובי החומרים יורד, מחזירים את הירקות שהוצאנו חזרה אל הסיר.
מוסיפים את שארית רוטב הסויה, פלפל גרוס וקורט מלח רק אם צריך.
מערבבים שוב ומשפרים טעמים אם צריך.
אפשר להוסיף גם נבטים בסוף ולקשט בבצל ירוק חתוך דק. אפשר לשמור במקרר יומיים.
בתיאבון.
אם אהבתם לחצו על דרגו אותי תודה
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן