חטיף מלאווח מהיר

חטיף מלאווח מהיר

מלאווח הוא מאכל תימני מסורתי העשוי מבצק עלים, על בסיס קמח, מרגרינה וקורט מלח וסוכר.  לאחר הכנת הבצק ישנן מספר דרכים לסיים את הכנת המנה: הדרך הנפוצה ביותר היא טיגון במחבת עם מעט שמן או מרגרינה. ניתן גם לאפות את המלאווח בתנור אפייה או בטוסטר.בצק המלאווח זהה לזה של הג`חנון, אלא שהם נבדלים באופן פתיחת הבצק ובאופן ההכנה.את המלאווח נהוג להגיש עם עגבניות מרוסקות מעורבבות עם סחוג וביצה קשה ולעתים גם טחינה, זעתר ושמן זית.המלאווח, שהובא לישראל על ידי עולים מתימן, הפך בשנות השמונים למאכל נפוץ, והוא מצוי כיום בתפריטיהן של מסעדות ורשתות מזון מהיר.

כל הזכויות שמורות ל- ויקיפדיה

 

החומרים:

תבנית עגולה או מרובעת

נייר אפיה או סיליקון

מלאווח מוכן

100-150 גרם גבינה בולגרית או אחרת

קרש או משטח עבודה

אופן ההכנה:

משטחים את עלי המלאווח וחותכים כל עלה לשמונה חלקים.

שמים רבוע קטן של גבינה בולגרית על הצד הרחב של כל משולש.

מגלגלים מהצד הרחב כלפי הצד הצר כאשר את הצד הצר מניחים

למטה שלא יפתח.

מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה משומן או סיליקון

אפשר לשים מלמעלה ציפוי של צהוב ביצה מעורב עם כף מים לקבלת גלזורה. לא חובה.

מכניסים לתנור חם בחום בינוני עד להזהבה כ-15 דקות

בתאבון.

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, גבינה בולגרית, מאפים, מאפים שונים,, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s