פילו או בצק עלים ממולא בחבושים
החומרים:
נייר אפיה גדול
1 חבילת בצק פילו או בצק עלים
5 חבושים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
¼ כוס יין מוסקט
כפית קינמון
כף דבש
1 ציפורן שלמה שמוציאים אחר כך (לא הכרחי)
½ כוס סוכר,
100 גרם צמוקים לבנים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
מים חמים
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הסוכר, יין מוסקט, דבש, קינמון, ציפורן מחממים על אש קטנה.
עד שמתחיל להיות קרמל.
מכניסים את החבושים ויוצקים מים חמים עד לכיסוי החבושים.
מבשלים עד שהחבושים יתרכך והנוזל יצטמצם.
מוציאים את הציפורן ומצננים.
שוטחים את הפילו על פלסטיק נצמד או נייר פרגמנט, מאפשר גלגול קל יותר של הבצק.
(עם פילו,להקפיד לכסות את הבצק בבד לח).
למרוח את הבצק בהרבה חמאה מומסת בעדינות עם מברשת.
שמים בחלק העליון של הפילו מעט מהתקרובת מוסיפים את האגוזים, הצימוקים השקדים ומצננים.
מגלגלים תוך כדי הידוק, שוב תקרובת, וגלגול נוסף עד לקבלת גליל.
על כל גלגול מורחים חמאה מומסת.
(מכמות זו יוצאים 2 עד 3 גלילים תלוי בעובי הבצק).
מורחים הגלילים בחמאה נוזלית בנדיבות.
חותכים לרוחב או באלכסון בגודל הרצוי לפני האפייה כדי שהעלים לא יתפוררו וישברו.
מכניסים לתבנית על נייר אפיה מרוח היטב בחמאה עם מרווח – ל 30 עד 40 דקות בחום 150 מעלות.
ברגע שמזהיב והבצק טופח, מצננים ומוציאים מהתנור.
ניתן להגיש חם או קר עם גלידה או עם פרפה חבושים או אחר.
בתיאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן
נראה מעולה! ♥
אהבתיאהבתי
טעים ברמות, רק הבישול של החבושים לוקח הרבה זמן. לפעמים מכניסה למיקרו בקוקי כדי לקצר את הבישול.
אהבתיאהבתי