חבושים אפויים בתנור
החומרים:
סיר
נייר אפיה
תבנית
6 חבושים גדולים
1 ק"ג סוכר +חצי כוס סוכר
2 לימונים מיץ לימון טרי
1 כף גדושה קינמון
12 יח` ציפורן
1/2 כוס אגוזים קצוצים /פיסטוק חלבי
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את החבושים, וחוצים לשניים. מסירים את הגרעינים והקליפה הקשה. (ניתן להכניס למיקרוגל מכוסים בפלסטיק נצמד
ל-5 דקות, מקל על הקילוף).
מניחים את החבושים בסיר, מוסיפים ק"ג סוכר ומיץ לימון, מכסים במים,מבשלים כ-40 דקות.
מוציאים את החבושים מהסיר ושומרים את הנוזלים,
מסדרים את החבושים בתבנית אפייה כך שהחלק החתוך כלפי מטה.
מוסיפים מעט מנוזלי הבישול, כך שיגיעו עד לקצה החבוש.
מחדירים ציפורן לכל חבוש.
מפזרים מעל את חצי כוס הסוכר והקינמון.
מחממים תנור ל 170 מעלות צלזיוס. אופים 30 דקות בתנור.
מפזרים מעל את האגוזים.
מגישים חם – או קר בתוספת גלידה או קצפת.
בתאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן