חבושים אפויים בתנור

חבושים אפויים בתנור

החומרים:

סיר

נייר אפיה

תבנית

6 חבושים גדולים

1 ק"ג סוכר +חצי כוס סוכר

2  לימונים מיץ לימון טרי

1 כף גדושה קינמון

12 יח` ציפורן

1/2 כוס אגוזים קצוצים /פיסטוק חלבי

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את החבושים, וחוצים לשניים. מסירים את הגרעינים והקליפה הקשה. (ניתן להכניס למיקרוגל מכוסים בפלסטיק נצמד

ל-5 דקות, מקל על הקילוף). 

מניחים את החבושים בסיר, מוסיפים ק"ג סוכר ומיץ לימון, מכסים במים,מבשלים כ-40 דקות.

מוציאים את החבושים מהסיר ושומרים את הנוזלים,

מסדרים את החבושים בתבנית אפייה כך שהחלק החתוך כלפי מטה.

מוסיפים מעט מנוזלי הבישול, כך שיגיעו עד לקצה החבוש.

מחדירים ציפורן לכל חבוש.

מפזרים מעל את חצי כוס הסוכר והקינמון.

מחממים תנור ל 170 מעלות צלזיוס.  אופים 30 דקות בתנור.  

מפזרים מעל את האגוזים.

מגישים חם – או קר בתוספת גלידה או קצפת.

בתאבון

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, חבושים, לימון,, פיסטוק, ציפורן, קינמון, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s