לביבות בטטה

לביבה ותפוח עץ
לביבות בטטה

החומרים:

מחבת עבה רחב
קערה
2 כפות
מגבות נייר
מגרדת בינונית
ממחה לתפודים
1 ק"ג בטטות קלופות
11/2 כף רוטב סויה
3/4 כוס קמח
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור טרי גרוס
חמאה לטיגון
שמן
אבקת סוכר

לרוטב:
1 שמנת חמוצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
עירית קצוצה לא חובה
או רסק תפוחי עץ

אופן הכנה – שתי אפשרויות

אפשרות ראשונה
מגררים לקערה את הבטטות על פומפיה בינונית
מוסיפים את הסויה הקמח המלח והפלפל ומערבבים משאירים לנוח מעט.

בעזרת שתי כפות מעבירים מעט מהחומר ללביבה אחת ועוד אחת אל המחבת בו חיממנו חמאה עם טיפת שמן רגיל לחום בינוני משאירים רווח בין הלביבות,
מזהיבים הופכים לצד שני ומוציאים אל מגבת נייר.
להגיש עם אבקת סוכר או הרוטב

אפשרות שניה

מחית בטטות בממחה

מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים
מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה,קמח,מלח ופלפל
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים במחבת מחוממת עם חמאה וטיפת שמן על אש בינונית
בקערה מערבבים את חומרי הרוטב, משפרים טעמים
מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד ורסק תפוחי עץ.
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה בטטות,, חגים, חמאה,, ירקות,, מתכונים, רוטב סויה,, שמן,, שמנת,, תפוחי עץ,, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על לביבות בטטה

  1. טליה הגיב:

    נקרא טעים,ינוסה בקרוב.
    תודה רבה וחג שמח

    אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    בהצלחה
    חג שמח גם לכם

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s