גלילות בצק וגבינה עם תרד

גלילת בצק וגבינה עם תרד

 

 

חומרים:

תבנית אפיה משומנת

3 קערות

מברשת

400 גרם בצק עלים קפוא או תוצרת בית

1 חבילה של תרד עלים קפוא חלוט כ-800 גרם או
4 תפוחי אדמה מבושלים ל-מחית

250 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת

150 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני משתמשת בפרמז`אן)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

מעט שמן לתבנית האפייה

לציפוי הגלילים:

ביצה טרופה+טיפה של שמן

1/2 כוס גרגירי שומשום (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מחלקים את הבצק ל – 6 מלבנים שווים. מכסים במגבת לחה שלא יתייבש.

מרדדים כל חלק לעלה מלבני ומשמנים במברשת.

מחלקים את התרד (הסחוט והיבש או תפוחי אדמה והגבינות ל -6 חלקים שווים.

שמים לאורך המלבן מעט לפני הקצה, (כך ניתן יהיה לגלגל טוב יותר)

מעט מהתרד ומעט מן הגבינות ומגלגלים לגליל. (אפשר מראש לערבב יחד)

גלגול ראשון הבצק מעל למלית, מקפלים את שני הצדדים פנימה,ומגלגלים

את הגליל בצורת ספירלה ומניחים כאשר הפתח כלפי מטה בתבנית אפייה משומנת.

בדרך זו מכינים את יתרת הבצק.

כאשר כל הגלילים מוכנים,מברישים בביצה, מפזרים מלמעלה שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ-40 דקות.

זמן ההכנה: כ-7 דקות, זמן אפייה: 35-40 דקות.

לקראת סוף האפיה לשים לב שלא יישרף.

ניתן להכין מראש כמות כפולה, חלק ת"א חלק תרד עם גבינה ולהקפיא.

הקפאה בקופסה סגורה  עם נייר הפרדה בין שכבה לשכבה.

לעטוף את הקופסה בפלסטיק נצמד. בדיפ פריזר.  טוב עד 1/2 שנה.

להפשיר סמוך להגשה לאפות לפני שהאורחים מגיעים.

בתאבון

המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות.  הסדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח

וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
לסדנאות לתרומות לחצו   כאן

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביצים,, בצק,, גבינה בולגרית, גבינה לבנה,, גבינה צהובה,, מאפים שונים,, שמן,, תפוחי אדמה,, תרד,, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s