רושטי

רושטי

רושטי או רשטי (בגרמנית: Rösti, בגרמנית שווייצרית: Röschti) הוא מאכל העשוי תפוחי אדמה. מאכל זה נחשב למאכל הלאומי של האזורים דוברי הגרמנית בשווייץ. מאכל זה היה בעבר מאכל שנאכל לארוחת בוקר בקנטון ברן, אולם כיום המאכל נאכל בכל רחבי שווייץ ובכל שעות היום.

מאכל זה מורכב מתפוחי אדמה מגורדים ומטוגנים עם חמאה, שומן או שמן. יש המוסיפים למאכל בשר חזיר, בצלים או גבינה. תפוחי האדמה מטוגנים או נאפים בצורה חלקית ("אל דנטה"), והרשטי מוגש עם רוטב של צלי או עם גבינה.

המידע  והזכויות ל- ויקיפדיה

החומרים:

מחבת רחבה

מרית

קערה גדולה

ממחה לתפוחי אדמה

מגבות נייר

6-7 תפוחי אדמה גדולים (1-11/2 ק"ג)

120 גרם חמאה

2 כפות שמן רגיל

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על פומפיה גסה.

מעבירים לקערה מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מחממים במחבת רחבה מחצית מהחמאה וכף שמן. מוסיפים למחבת מחצית מהתערובת, ומהדקים היטב לשכבה אחידה.

מטגנים כ-6 דקות עד שהצד התחתון והשוליים משחימים.

הופכים לצד השני ומטגנים 6 דקות נוספות. מוסיפים את מחצית השניה של החמאה וכף שמן לטחא שהשמן חם מטגנים את המחצית השניה.

מוציאים מהמחבת לצלחת עם מגבת נייר.

אפשר להגיש עם שמנת /אחרים.

בתאבון

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, חמאה,, שמן,, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s