סלט קיסר ברוטב עם גבינה כחולה

סלט קיסר ברוטב עם גבינה כחולה

caesar salad

החומרים:

 

1/2 כוס שמן זית עדין ומשובח

1/4 כוס שמן לסלט

2 שיני שום קלופות מעוכות

2 כוסות קוביות קטנות של לחם לבן

1 ביצה טרייה קטנה

3 כפות מיץ לימון טרי

כפית חרדל דיז`ון

1/2 כפית רוטב ווסטרשיר או חומץ בלסמי

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי

50-30 גרם גבינת רוקפור מפוררת

6 נתחי אנשובי קצוצים או גזורים (לא הכרחי)

2 חסות מוארכות ערביות שטופות מיובשות ומצוננות

חבילה עלי רוקט

כ-50 גרם גבינת פרמאז`ן

 

אופן ההכנה:

 

על אש בינונית קולים במחבת את קוביות הלחם עד שהן מתייבשות. מוסיפים להן רבע מכמות השמן, ממשיכים לטגן עד שהן מעט מזהיבות ומוסיפים חצי מכמות השום. מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מורידים מהאש ושומרים בצד.

 

מערבבים היטב בקערה את שארית השום, מיץ הלימון, החרדל, הווסטרשיר, המלח, הפלפל והגבינה הכחולה והמפוררת ושמים בצד.

 

לתוך קערה גדולה ביותר קורעים בעדינות את העלים הגדולים של החסה ואת העלים הפנימיים מניחים בשלמותם. מסירים לעלי הרוקט את הגבעולים ומצרפים גם אותם.

 

יוצקים את שארית שמן הזית ואת השמן לסלט ומקפיצים כדי שהעלים יתכסו בשמן.

שוברים את הביצה לסלט ומערבבים שוב היטב, אם כי בעדינות. מוסיפים את תערובת הלימון ושוב מערבבים היטב. מגררים את הפרמאז`ן במגררת בעלת חורים גדולים, מצרפים את  הקרוטונים הקלויים, מערבבים קלות ומגישים מיד.

בתיאבון

פרסמתי בפורום אוכל באורט ב-16/02/2004 20:15:20

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, גבינה,, גבינת פרמאזן, גבינת קממבר, חסה, חרדל,, ירקות,, לימון,, שום,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s