קיגעלע

קיגעלע

KUGALE 2

 

החומרים:

סיר גדול גבוה מתאים לתנור או תבנית זכוכית 28
סיר פסטה
מסננת

קערה לערבוב
מצקת
1/2ק"ג אטריות ביצים 1/2 ס"מ רוחב בערך מבושלות עם מעט מלח
4 ביצים מספר 1
1/2 כוס שמן רגיל
3 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
1/2 כוס סוכר דק
200 גרם צימוקים לבנים שטופים ומנוגבים
1/3 כוס אגוזי מלך שבורים
1/3 כוס שקדים שבורים
2 כפיות פלפל שחור
קורט מלח
שקדים לבנים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר פסטה מים עם כף מלח. מבשלים את האטריות אלדנטה.
מסננים את האטריות מהמים, אין צורך לשטוף את האטריות.  
במקרה שהסוג שבחרתם זקוק לשטיפה,רשום על השקית.

מוסיפים אל האטריות בקערה לאחר הסינון את ביצים,  מלח ופלפל ומערבבים בעדינות שהאטריות לא תדבקנה.
במקביל, שמים את הסוכר והדבש בסיר נקי.
מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום בהיר, זהירות שלא יישרף. וזהירות שנייה זה חם מאוד.

מחלקים את כמות האטריות לשני חצאים .
מכניסים לסיר אל תוך הכרמל את מחצית כמות האטריות ומהדקים מעט לתחתית הסיר.

מפזרים מעל האטריות את האגוזים השקדים והצימוקים שעורבבו יחד בכלי אחר באופן אחיד.

(אפשר לחלק את האטריות לשלושה חלקים שביניהם האגוזים והשקדים).

מעל, מניחים את שאר האטריות ומהדקים.
שופכים מלמעלה את השמן עם מצקת על כל הקיגעלע.

אופים בתנור חם בטמפ` של  150 מעלות בערך כ- 3 שעות.
הופכים את הקיגעלע אל צלחת הגשה נאה,או פורסים לפרוסות,
מקשטים בשקדים פורסים למשולשים ומגישים.

הערות:

אם לא יוצא מהסיר, להכות בצדדים ומלמעלה. אז יפול בשלמות.
אם משתמשים בתבנית, לשמן אותה מעט או לשים נייר אפיה למטה.

בתיאבון

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים,, אטריות, אטריות ביצים, ביצים,, דבש, מתוקים,, סוכר חום, סוכר,, שמן,, שקדים,, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קיגעלע

  1. nisani1 הגיב:

    מעולם לא אהבתי אטריות בבישול איטי בשילוב קינמון מה שקרוי חמין

    זה היה מזון שרחקתי ממנו בילדותי.

    בשבילי זה כמו דג מלוח למי שרגיל לחריימה

    אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    זה ממש לא חמין, ואפשר בלי קינמון . זה ממש לא חובה.
    כל אחד ואהבותיו:) על טעם ועל ריח קשה להתווכח.
    כאשר לא היה אוכל בבית, היו אטריות או תפודים רקובים, אורז לא היה. לפעמים גם לא לחם. ודגים היו פעם בחודש אולי ואם היו , אז קרפיונים בלבד על קרח:) או חיים באמבטיה.והיו ימים של חובזה שקטפנו בחצרות עד שנגמר.
    והייתה תקופה של תלושים אז היה מעט אוכל. היו ימים. היום אני מכינה רק למקרים מיוחדים ולאורחים מיוחדים שאני יודעת שאוהבים. מעדיפה להכין בישולים קצרים וקלים.
    שבוע טוב

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s