Guinatang bilu-bilo מתכון פיליפיני מתוק לחגים

 Guinatang bilu-bilo
DSC09255 2

החומרים:
2 סירים
קערה
פלסטיק נצמד
קופסא עם מכסה
1 כוס פניני טפיוקה
2 פחיות חלב קוקוס
4 כוסות מים
1 קופסא גק פרוט לא מתוק (פרות עץ לחם) כולל הנוזל
2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות קטנות מבושלות למחצה במים
1/2 עד 1 כוס סוכר
2 כוסות גלוטינוס רייס (אורז דביק)
1 צנצנת פרפל ים  (ריבת בטטה אדומה בחנויות המזרח) (לא חובה)
אפשר להוסיף 2 יחידות בננות סבא או יותר (יש קפוא בחנויות המזרח-זן שמקורו בפיליפינים)

אופן ההכנה:
מרתיחים מים ובהגיעם לרתיחה מכניסים את פניני הטפיוקה ומבשלים עד שנהיה לא לגמרי שקוף . לוקח כ-45 דקות. מוציאים את הפנינים לקופסא ושמים במקרר ללילה או יותר.
בננות קטנות סבא

את כדורי אורז מכינים על ידי שילוב של אורז דביק ומים עד לקבלת בצק.
בקערה מכניסים כוס מים ולתוכם את הסטיקי רייס,לשים ומוסיפים מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק. מהבצק בוצעים עיגולים קטנים שמכדררים לגודל של פניני הטפיוקה או טיפה גדול יותר. מניחים על צלחת עם פלסטיק נצמד שלא ידבקו.
עיגולי בצק גילוגילו 4

לסיר גדול מכניסים 2 כוסות מים 2 פחיות חלב קוקוס, פחית ג'ק פרוט,1/2 כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
עם פניני הטפיוקה

מוסיפים את עיגולי הבצק וכאשר העיגולים צפים מכניסים את קוביות הבטטה ומערבבים.
DSC09252 2

מוסיפים את ה-ג'ק פרוט, פרפל ים ,ובננות סבא חתוכות לקוביות קטנות. בסוף מכניסים את פניני הטפיוקה ומבשלים עוד 4 דקות בערך.
אפשר להוסיף סוכר אם לא מספיק מתוק.
גינטנג בילו בילו 6

אם מוסיפים ריבה של פרפל ים  (בטטה סגולה)
זה נראה כך
גינטנג עם פרפל ים

מגישים חמים או קר. תהנו  

אני אוהבת לאכול אותו קר.

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, PURPLE YAM, אורז גלוטינוס, אורז דביק, בטטות,, בננות סבא, בננות,, בצק,, ג'ק פרוט, דלעת, חגים, חלב קוקוס, טפיוקה, ליל כל הקדושים, מתוקים,, מתכוני עמים,, סוכר,, פיליפינים,, ריבות,, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על Guinatang bilu-bilo מתכון פיליפיני מתוק לחגים

  1. תזזאטית הגיב:

    תודה על מתכון מיוחד מאוד 🙂 ♥
    שבוע טוב יקירתי !

    אהבתי

  2. galmeiri הגיב:

    חחח מתכון מדליק
    שבוע טוב אתי 🙂

    אהבתי

  3. GILS33 הגיב:

    נראה טעים כל הטוב הזה

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s