שבלולי גבינה ושום

שבלולי גבינה ושום

 

חומרים:

נייר אפייה
תבנית

לבצק:

21/2 כוסות קמח תופח
200 גר` חמאה
1 גביע יוגורט
2 שיני שום כתושות
קורט מלח

למלית:

250 גר` גבינה לבנה % 5
250 גר` גבינה בולגרית או פטה
1 כף אבקת מרק פטריות
2 שיני שום כתושות
3 ביצים טרופות   (להשאיר מעט לציפוי) +טיפת מים
3 כפות קמח

לקישוט מעט שומשום

אופן ההכנה:

יוצרים בצק חלק וגמיש מכל חומרי הבצק , עוטפים בניילון ושומרים במקרר לחצי שעה לפחות.
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים כל עלה במלית באופן שווה ומגלגלים לרולדה.
מקפיאים שוב לכמה דקות שיקל לפרוס.
פורסים את הרולדה בעזרת סכין לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
ומניחים את הפרוסות על הצד החתוך על נייר אפיה בתבנית.
מורחים בשארית הביצה הטרופה ומפזרים מעט שומשום מעל.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה עד שהשבלולים מקבלים גוון שחום יפה.

בתאבון

המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות.
הסדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.לסדנאות לתרומות לחצו כאן   

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אבקת מרק, ביצים,, גבינה לבנה,, גבינה צהובה,, גבינה צפתית, גבינה,, חמאה,, עוגיות,, שום,, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s