מרק גולש הונגרי
סיר גדול
1.5 על 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של כ-4 ס"מ
4 כפות שומן אווז או שמן רגיל
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף פריקה מתוקה
1-2 כפיות פפריקה הונגרית חריפה
2 עלי דפנה
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית גרגירי קימל שלמים
מים רותחים לכיסוי
להסמכת הגולש להוסיף 1 כף קמח/קורנפלור מדולל במעט מים (ללא גושים )
אופן ההכנה:
שמים את השומן בסיר רחב וכשהוא חם מאוד
מטגנים בו את הבצל עד שהוא זהוב מעט.
מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים דקה מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב
עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את כל שאר החומרים ומים רותחים כדי כיסוי
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי-שלוש
עד שהבשר רך מאד. מוסיפים את הקמח המדולל במים מערבבים עוד כשלוש דקות,
עד שהרוטב מסמיך.
מגישים עם קרוטונים,אפשר נקניק חריף/ קבנוס ועוד
בתיאבון