מאפה תרד

בתמונה העיגולים לפני עטיפה בבצק

מאפה תרד
תרד תורכי

 

חומרים :

3 קערות
תבנית
סיר פסטה או מסננת
4 כוסות קמח
30 גרם שמרים טריים להמיס בכוס מים פושרים עם ½ כפית סוכר עד להתססה
אפשר גם שמרים אחרים.
קורט מלח
5 כפות שמן זית או יותר לפי הצורך
1 ביצה
1 כוס מים פושרים מאוד
1 ק"ג תרד טרי ללא גבעולים (אפשר קפוא)
1 ביצה
200 גרם גבינת פטה או אחרת
150 גרם גבינת קשקבל
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל גרוס
1 ביצה טרופה עם כף מים
מעט שומשום

הכנת הבצק:

בקערה רחבה שמים את הקמח, יוצקים את השמרים שהותססו קורט מלח ביצה וכוס מים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משמנים היטב את הידיים ומשמנים את עיגול הבצק שקבלנו בשמן.
מניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח. (לוקח כשעה)
לשים את הבצק לאחר התפיחה הראשונה לעיגול,
משמנים שוב ומניחים להתפחה נוספת.
בזמן התפיחה מכינים את המילוי.
את התרד הקצוץ דק מניחים בסיר. הכי נוח סיר פסטה.
לכסות במים + כפית מלח ולהרתיח כ 10 – דקות,
להוציא את החלק הפנימי של סיר הפסטה עם התרד ללא המים או להעבייר למסננת.
לצנן ולסחוט את נוזלי התרד בעזרת הידים.
להוסיף אל התרד הקר את הביצה, לפורר את גבינת הפטה
לגרד את גבינת הקשקבל , לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב.
מחלקים את הבצק ל כ- 26 כדורים ומניחים על נייר אפיה משומן במקצת.
כל כדור פותחים בעזרת הידיים לעיגול שטוח ולמלא במעט מלית .
לסגור היטב ולגלגל כך שפתח הסגירה כלפי מטה להניח חזרה על נייר אפיה .
להבריש את העיגולים במעט בביצה, לזרות שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות 3/4 שעה ואפילו פחות.

לעצלנים
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
לשים נייר אפיה משומן עת תבנית מלבנית/אחרת.
לשים שכבת בצק על התחתית ולחורר מעט עם מזלג.
לשים את המלית על הבצק בצורה אחידה,
לשים מעל את החלק השני של הבצק שחורר עם מזלג מראש.
למרוח בביצה טרופה מהולה עם כף מים
לפזר מלמעלה את השומשום.
אפשר לחרוץ משולשים או קוביות לפני האפיה כרצונכם.
להכניס לתנור חם בטמ` של 170 מעלות לחצי שעה או יותר.
בתאבון

מטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל חינם לעשרות ילדים בבת ים. המטבח
מופעל על ידי סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ כתרומה. מוזמנים להצטרף.
  כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביצים,, גבינת פטה, גבינת קצ'קבל, סומסום,, שמן זית, תרד,, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s