בלינצ`ס פטריות

בלינצ`ס פטריות

ל- 6 מנות

החומרים:

מחבת גדולה

6 דפי בלינצ`ס מוכנים או תוצרת בית

למלית:

סלסילת פטריות שמפיניון או פורטבלו
1 בצל קטן קצוץ דק
50   ג'ר חמאה
4 כפות גדושות גבינה שמנה למריחה
1 כף שמיר קצוץ
קורט מלח
קורט פלפל שחור

לרוטב:

1/2  מיכל   שמנת מתוקה
1 כף  גמבה אדומה, קצוצה
1 כף  שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

מנגבים היטב את הפטריות ופורסים דק,

במחבת גדולה מטגנים את הבצל בחמאה עד שיתרכך ויזהיב מעט.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך בחישה עד שהן מזהיבות מעט.

מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה והשמיר(או פטרוזיליה).

מערבבים ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מצננים מעט.

שמים במרכז עלה הבלינצס כף גדושה מהמלית וכורכים אותה סביב המלית.

סוגרים ימין לכיוון האמצע  ושמאל לכיוון האמצע. מקפלים מלמעלה למטה כאשר את החלק הפתוח משאירים למטה.

כך מכינים את כל הבלינצ`ס.

באותה מחבת ממיסים עוד חמאה.  מטגנים את הבלינצ`ס משני הצדדים  עד שיזהיבו.
בסיר נפרד מבשלים את השמנת המתוקה עם הגמבה, עד שהכמות תצטמצם בשליש
והשמנת תיעשה סמיכה יותר. משפרים טעמים ומוסיפים את השמיר.
שמים בלינצ`ה חם או שניים על כל צלחת ויוצקים מעל מהרוטב החם.
מגישים מיד.

בתיאבון

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ
לחצו כאן 

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בצל,, גבינה לבנה,, חביתיות, מאפים, פטרוזיליה,, פטריות,, פלפלים,, שום,, שמיר,, שמנת,, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s