מרנג עם אגוזים

מרנג עם אגוזים

חומרים הדרושים:

סיר רחב גבוה שיאפשר הכנסת קערת ההקצפה ללא נגיעה במים (בן-מארי)

נייר אפיה

תבנית עם נייר אפיה משומן

1 כוס חלבונים

2 כוסות סוכר טחון

2 כפות קמח מצה

2 כוסות אגוזים טחונים

קליפה מגוררת מלימון שלם

אופן ההכנה:

ח ש ו ב   מ א ו ד כדי לקבל קצף מרנג טוב, שהביצים תהיינה טריות ובטמפרטורת החדר.

את הקערה בה מקציפים וגם את המטרפה כדאי להכניס למקרר. זה מסייע לקצף קשה יותר.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר שמכניסים לאט

על אש קטנה בתוך בן-מארי עד לקבלת עיסה יציבה.

אפשר להקציף במיקסר. כאשר הוספת הסוכר איטית

עד לקבלת עיסה מספיק יציבה ולבנה מבריקה.

בתנועות קיפול להכניס אט אט את קמח המצה את האגוזים

הטחונים וקליפת הלימון עד לקבלת עיסה הומוגנית .

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה שומני.

מחממים את התנור על 140 מעלות- אפשר טורבו.

מכניסים את העיסה לשקית זילוף או למשפך שמכינים

לבד מנייר אפיה או שקית נילון שזוגרית את הקצה שלה לאחר המילוי.

וכיד הדמיון מכינים נשיקות בתנועה סיבובית.

מי שרוצה,אפשר לצבוע חלק מהקצץ בצבעי מאכל כדי להוסיף יופי למרנג.

אפשר לאחר שהעוגיות מוכנות לטבול בשוקולד מריר שהמסנו

מראש ונתנו להתקרר, מחצית עוגית והשמים הם הגבול לרעיונות.

חשוב  שיהיו קטנות ואסטתיות  או  לזלוף צורת אצבעות או אחרים.

האפיה אורכת כ-3 שעות.

העוגיות מוכנות כאשר מקבלות מרקם יבש.

להשאיר בתנור להתקרר. להוציא רק לאחר שהתקררו.

אז העוגיות נפרדות מניר האפיה בקלות.

בתאבון

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ.  הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים  בבוקר הם מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.

לסדנאות לתרומות לחצו   כאן

 

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אבקת סוכר, אגוזים,, מקדמיה,, סוכר,, עוגות,, עוגיות,, קמח, קמח מצות, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s