חרוסת

חרוסת 

נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם

נמשלו ישראל בשיר השירים

תפוח –  תחת התפוח עוררתיך

רימון  –  כפלח הרימון רקתך

תאנה –  התאנה חנטה פגיה

תמר  –  אמרתי אעלה בתמר

אגוז  –  אל גינת אגוז ירדתי

שקד –  על שם ששקד הקב"ה על הקץ

החומרים לחרוסת:

קערה של מעבד מזון

מעבד מזון

100 גר` תמרים ללא חרצנים

100 גר` תפוח עץ

100 גרם תאנים יבשות

100 גר` אגוזים קצוצים

100 גר` שקדים קצוצים

100 גר` גרעיני רימון אם יש

1    כפית קנמון טחון

מעט זנגוויל

יין אדום מתוק

יש שמוסיפים סילן,דבש,צמוקים,אגסים, ערמונים,אחרים.

אופן ההכנה:

ישנם שקוצצים את הפירות בקיצוץ דק, ישנם שמרסקים, כל אחד כהבנתו.

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט התבלינים.

מעבדים באיטיות לקבלת עיסה גסה.

לאחר מכן מוסיפים כל פעם מעט יין ליצירת תערובת אחידה.

משפרים טעמים עם התבלינים.

לאכול עם כפית ולהנות

חג שמח.

 

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזי לוז, אגוזי פקאן, אגוזים,, חגים, יין, מקדמיה,, ערמונים, פסח, צמוקים,, קשיו, שקדים,, תאנים,, תמרים, תפוחי עץ,, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חרוסת

  1. תזזאטית הגיב:

    מעניין איך בכל עדה מכינים את זה אחרת , אהבתי את ההסברים 🙂

    אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    העיקר שיהיה מתוק בחג
    חג שמח

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s