ליקר דובדבנים

ליקר דובדבנים

החומרים:

1 ק"ג דובדבנים לא מגולענים
1 ק"ג סוכר בערך
אלכוהול 95% כמה שנכנס לבקבוק.  (כל אחד יוסיף עפ"י החריפות המתאימה לו)
בקבוקי זכוכית של ליטר אחד לפחות עם מכסה סובב.

אופן ההכנה:

לשטוף ולנגב היטב את הדובדבנים.

להוציא מהדובדבנים את הגלעינים ולהכניס לצנצנת.
שכבה של מעט דובדבנים,לפזר מעל מעט סוכר.
שכבה אחר שכבה.

לכסות את הצנצנת בבד גזה או מכסה סובב ולהשאיר
במקום חשוך ומוגן מקרני השמש והאור כ-חודשיים.
מיידי כמה ימים לערבב עם כף מעץ ארוכה. או לעצלנים,
להפוך את הבקבוק, לנער מעט ולהפוך חזרה עד שהסוכר
יהפוך לנוזלי לגמרי.

לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את האלכוהול,
לא לשכוח לערבב. לאחר שמוסיפים את האלכוהול,
להשאיר למנוחה עוד שבוע סגור.

רצוי לפתוח לאחר מספר חודשים טובים, ככל שמאוחר
יותר משובח יותר.

לחיים

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, דובדבנים,, ליקר, סוכר,, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על ליקר דובדבנים

  1. תזזאטית הגיב:

    נראה טוב , הסבתא הרומנייה שלי ז"ל הייתה מכינה כזה ליקר או משהו דומה
    אנחנו כילדים השתכרנו קלות מהדובדבנים שנשארו מזה אחרי הסינון 🙂

    אהבתי

  2. ethy ab הגיב:

    אין כמו דובדבנים, ועל ידך יש המון ובזול כי השנה היו יבולים טובים. תכיני גם ריבה, שווה ביותר . אני מכינה ונותנת מתנות לחברים 🙂

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s