מרקחת אפרסקים


החומרים:

סיר גדול
צנצנות מעוקרות עם מכסה סובב
1 ק"ג אפרסקים בשלים קשים קלופים, מגולענים חתוכים לקוביות
13/4 ק"ג סוכר (בדרך כלל אני משתמשת ב1 ק"ג פרי ו-3/4 ק"ג סוכר, כאן צריך יותר)
מים
אופן ההכנה:
ממיסים את הסוכר במעט מים. בערך כוס מים לק"ג סוכר.
כאשר הסירופ רותח – מוסיפים את האפרסקים.
מבשלים על אש בינונית,בסיר פתוח עד שהסירופ יהיה סמיך כמו דבש והפירות שקופים.
יוצקים את המרקחת לצנצנת מורתחת וחמה שמניחים על קרש מכוסה במגבת. מכסים עם מכסה הדוק.
שומרים במקום אפל.
לאחר פתיחת הצנצנת לשמור במקרר.
הנ"ל נכון גם לגבי שזיפים, ענבים.
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0מתכונים, אפרסקים, מרקחת אפרסקים, מתוקים, סוכר, פירות, ריבות, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מרקחת אפרסקים

  1. תזזאטית הגיב:

    נקרא מעולה , תודה על המתכון 🙂

    אהבתי

    • ethy ab הגיב:

      לפני שנים הייתי מכינה צנצנות לכל השנה של כל מיני ריבות, למעט תות שדה שלא נכנס לסביבה שלי בגלל רגישות כולל הריח 🙂
      אחרי חודש הכל היה נעלם, החברים חיסלו:)
      עכשיו יש פירות זולים, שווה לנצל.
      בהצלחה

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s