ריבת צימוקים

 

החומרים:

סיר שטוח עם תחתית עבה

1 ק"ג צמוקים

מעט יין אדום מתוק

1 ק"ג סוכר

1/2 כוס מיץ לימון או כוס בהתאם למרקם

קורט קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

את הצימוקים משרים בסוכר ומעט יין אדום מתוק למשך הלילה.

מעבירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים ללא מכסה עד שמסמיך. בסוף מוסיפים 1/2 כוס מיץ לימון. וממשיכים לבשל עוד מעט.

בדיקה עם כפית. טיפת נוזל על צלחת קרה. אם לא נקרש כרצונכם,מוסיפים עוד לימון.  הלימון מכיל פקטין שמסייע לקרישה.  לבדוק שהריבה לא תהיה חמוצה מידי.

כאשר מוכן, מסירים מהאש וממלאים צנצנות מעוקרות וסוגרים לא הרמטי כדי לתת לריבה להתקרר . רק אחר כך סוגרים היטב,רושמים תאריך.

בתאבון.
המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים בבוקר הם מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.

.לסדנאות לתרומות לחצו     כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s