במיה עם קלמארי



החומרים:
כמות ל- 3-4 סועדים
שתי מחבתות ברזל כבדות או אחרות
1/2 ק"ג במיה ארוכה
600 גרם קלאמרי לא גדולים טריים ונקיים
1 עגבניה חלוטה ללא גרעינים קוביות קטנות
6 כפות שמן זית
כפית או כף סוכר
1/2 כוס ציר עוף או מים (אפשר מחצית יין לבן)
1 כוס עלי פטרוזיליה (או כוסברה ) ללא גבעולים מושרים במי קרח
1 צ`ילי אדום קצוץ דק (לא חובה)
5 שיני שום פרוסות דק
1 בצל קצוץ
1/2 כוס מיץ לימון
קורט מלח ים גס
קורט פלפל שחור טחון טרי 

אופן ההכנה:מחממים מחבת ברזל כבדה 10 דקות על ללהט המחבת.מוסיפים 4 כפות שמן זית ומחכים לעשן שמעיד על חום.
מוסיפים את השום הבצל והצ`ילי מוסיפים את הבמיה העגבניה ממליחים ומפלפלים ומקפיצים כשתי דקות.
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומטלטלים מעט את המחבת.
מוסיפים ציר עוף או מים ממתינים שהנוזלים יתאדו כמעט לגמרי. והבמיה תתרכך מעט.
מחממים מחבת ברזל נוספת עד שתתלהט.הארה חשוב מאוד שהקלמרי יפגשו ברזל לוהט שיגרום לו לשמור על העסיסיות.
מוסיפים למחבת החם שמן וממתינים עד שיעשן.
מוסיפים את הקלמרי ומקפצים דקה. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים מעט לימון .
מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את הקלאמרי והבמיה לקערת ערבוב מוסיפים פטרוזיליה /כוסברה. טועמים ומתקנים. מעבירים לקערת הגשה מזלפים שמן זית ומגישים.
בתאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל חינם לעשרותילדים בבת ים. המטבח מופעל על ידי סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ כתרומה.מוזמנים להצתרף.

  כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אוכל, במיה, במיה ארוכה, בצל, דגים, דגים ופירות ים, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s