פילה ברבוניה עם במיה, עגבניות, שום ופטרוזיליה


את הברבוניות אפשר להמיר בלוקוס, פרידה או דניס.

החומרים:
2 מחבתות טפלון
צלחות הגשה עמוקות
פלסטיק נצמד
8 פילטים ברבוניה (הכי גדולים שיש)
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
מעט טימין קצוץ
1/2 ק"ג במיה עדיף ארוכה (טעימה יותר לדעתי)
שמן לטיגון עמוק
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה דק דק
2 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ללא הגבעולים
להגשה:
שמן זית מעולה
מלח ים
עלי פטרוזיליה טריים
אופן ההכנה:
אני עוטפת את הצלחות בהם אני שמה את הפילטים בפלסטיק נצמד שלא יריחו דג :).
מפלטים את הברבוניה. עושים 2 -3 חריצים אלכסוניים בכל פילה.
מתבלים את הפילטים במלח,פלפל,מעט טימין ושמן זית בשני הצדדים ומשאירים במקרר ל 3-4 שעות מכוסה.
קוטמים את ראשי הבמיה בעדינות וחורצים לאורך לא עד סוף הבמיה.
שוטפים ומייבשים היטב. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבמיה היבשה טיגון קצר כך שלא תאבד את צבעה הירוק. (אפשר להכניס לקערה עם מי קרח לשניות ולהוציא) אני מוותרת.
במחבת נוסף מחממים שמן זית, מוסיפים את השום והבצל ומזהיבים (זהירות שלא ישרף). מוסיפים למחבת עם הבצל את במיה המטוגנת ומוסיפים את העגבניות.
מבשלים 2-3 דקות נוספות.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה ולאחר  דקה מורידים מהאש, שומרים בצד במקום חם. (אני מכניסה למיקרו מכוסה במגבת).


במחבת טפלון מטגנים את הפילטים טיגון קצר מאד מכל צד.
(אפשר גם לצלות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות
צלסיוס ל- 2-3 דקות).

מניחים את תבשיל הבמיה בצלחת עמוקה או אחרת ומעל שמים את הפילטים.
2-4 פילטים לסועד. מתבלים במעט שמן זית, מספר גרגירי מלח ים וכמה עלי פטרוזיליה ומגישים חם.

בתאבון.
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל חינם לעשרות
ילדים בבת ים. המטבח מופעל על ידי סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ כתרומה. מוזמנים להצטרף.
    כאן

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ברבוניות, דגים ופירות ים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s