החומרים:
סיר גדול עם תחתית עבה
סיר בינוני שטוח
8 קערות קופסאות בינוניות לירקות
מסננת לאטריות
כף פלסטיק או עץ
1 בצל גדול סגול קצוץ לרצועות עדינות או קוביות
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון כ-3 ס"מ
את החלק הלבן לחתוך בנפרד
1 סלרי רק הירוק קצוץ דק ומעט מאוד כי דומיננטי
2-3 כפות שמן רגיל לטיגון
4-5 שיני שום פרוסות דק
1 כרוב סיני שלם חתוך לקוביות קטנות מושרה ל-3 שעות במים ומסונן
1/2 כרוב בינוני חתוך לרצועות
1 חבילה של פרחי ברוקלי שבשלנו אלדנטה
2 -3 גזרים גדולים מגוררים על פומפייה
100 גרם שעועית צרה ארוכה חתוכה באלכסון כ-3 ס"מ (לוביה או
סטרינג בינס או אחר)
100 גרם אפונה
250 שרימפס נקיים (הפעם קפואים)
250 גרם קרבס מוכן(חנויות המזרח)
3-4 כפות רוטב סויה איכותי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
1 כף רוטב אויסטרס או רוטב דגים
כף אבקת אנטו מומסת במים
200 גרם אטריות ורמיצלי שעועית (חנויות המזרח)
נבטים חבילה (לא חובה)
בק צוי חבילה
אופן ההכנה:
מכינים את כל הירקות החתוכים. החיתוך באותה צורה. או רצועות או קוביות.
מחממים סיר הגדול , כאשר חם שופכים 2-3 כפות שמן ומטגנים את השום עד הזהבה. לזה מוסיפים את הבצל. כאשר מזהיב מוסיפים את השעועית, מערבבים, מוסיפים את הגזר .
את הכרוב חולטים למצב אלדנטה ומסננים מהמים. מוסיפים אותו לסיר אחרי הגזר. מוסיפים את הבק צוי .
את הברוקלי חולטים בנפרד למצב אלדנטה שוטפים במים מסננים ומשאירים בחוץ.
לאחר שמתרכך מוסיפים את השרימפס והקרבס ומערבבים בעדינות, מוסיפים 3-4 כפות רוטב סויה.
פלפל שחור גרוס,פלפל האדום. לאחר מספר ערבובים, מוסיפים את הכרוב ששפכנו ממנו את המים וסיננו היטב. טועמים ומשפרים טעמים.
כאשר הכרוב התרכך, כמעט מוכן, (אם חסר נוזל, מוסיפים 1/2כוס מים חמים או מעט רוטב סויה).
במקביל,שמים את אטריות השעועית בסיר קטן ושופכים מעליהם מים חמים לחמש דקות. מעבירים את האטריות למסננת. מסננים ומייבשים מעט את האטריות. (ההליך מהיר כדי לשמר את האטריות ולא להפכן לדייסה). גוזרים את האטריות במספרים גדולים כדי להקטין את אורכן ומפרידים בניהן מעט.
מעבירים חצי מכמות הירקות שבסיר לסיר אחר. לירקות שנשארו בסיר מכניסים את אטריות השעועית. כאשר עובי החומרים יורד, מחזירים את הירקות שהוצאנו חזרה אל הסיר.
מוסיפים את שארית רוטב הסויה, פלפל גרוס וקורט מלח רק אם צריך.
מערבבים שוב. מוסיפים אבקת אנטו מומסת ורוטב שרימפס או אויסטרס (לא חובה) ומשפרים טעמים אם צריך.
מוסיפים את השרימפס והקרבס לכמה שניות.
בסוף מוסיפים את הברוקלי החלוט לקישוט.
אפשר להוסיף גם נבטים בסוף ולקשט בבצל ירוק חתוך דק.
אפשר לשמור במקרר יומיים.
בסוף מוסיפים את הברוקלי החלוט לקישוט.
בתיאבון.
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות. הסדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים
מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
לסדנאות לתרומות לחצו כאן