שרימפס בקדאיף

החומרים:

מברשת להברשת החמאה

2 קערות

תבנית אפיה

נייר אפיה

1 ק"ג שרימפס טרי או קפוא מקולף 4-5 יחידות לאדם

300 גרם שערות קדאיף טריות או מחבילה

1 חבילה של חמאה מומסת

למשרה:

2 כפות שמן זית

1/3 כוס רוטב טריאקי

1 כף רוטב בלסמי סמיך

2 שיני שום כתושות דק

קורט מלח ים (אחר למי שאין)

קורט פלפל שחור גרוס

לערבב את כל חומרי המשרה ולטעום כדי לשפר טעמים.

לשים לב שלא יהיה מלוח מידי.

לקערה עם המשרה מכניסים את השרימפס ומשאירים לנוח

לפחות ½ שעה במקרר מכוסה כדי שיספגו טעמים.

לרוטב (איולי):

3 חלמונים

1/2 עד 1 כף שום טרי כתוש

1/2 כף פלפל שחור גרוס

300 מ"ל שמן סויה

125 מ"ל שמן זית

1/2 כף מיץ לימון

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה של הרוטב:

מערבבים במיקסר פוד פרוססור או מיקסר יד את  החלמונים (הצהוב) עם שום ופלפל עד שמקבלים תערובת בהירה אחידה.

מוסיפים בזילוף איטי תוך המשך הערבול את שמן הסויה עד שמתקבלת תמיסה אחידה כמו מיונז.

ממשיכים להזליף לאט את שמן הזית ומיץ הלימון ובסוף מוסיפים מעט מלח. טועמים ומשפרים טעמים.

לסיום:

מכינים תבנית עם נייר אפיה משומן בחמאה.

לוקחים רצועה צרה של שערות קדאיף ומגלגלים אותה סביב לכל שרימפס בנפרד.

מניחים בתבנית אפיה עם מרווח בין אחד לשני לאורך התבנית ולרוחבה.

לאחר שכל השרימפס צופו והונחו על התבנית, מברישים אותם היטב בחמאה מומסת.

אופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180-200 מעלות בערך 7 דקות עד שהקדאיף מזהיבים.   חובה להשגיח שלא ישרפו.

מוציאים בזהירות ושמים על צלחת הגשה את מספר השרימפסים שהקצבנו למנה.

אפשר לשים את הרוטב על הצלחת ומעליה את השרימפס או הפוך.  אפשר בלי.

לעצלנים , אפשר להשתמש בכל רוטב אחר שמתאים לכם במקום רוטב האיולי המצורף.

כמו צילי,סלסה,חרדל,דבש אחר ואפשר ללא רוטב כלל.

בתאבון.

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים 
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן
 
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, דגים ופירות ים, דגים,, חמאה, רטבים, שום,, שמן,, שערות קדאיף, שרימפס, שרימפסים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s