Siomai היא כופתה סינית מסורתית שעשתה את דרכה ללב הפיליפיני מסין. זו כופתה מבושלת בדרך מסורתית באמצעות אידוי. יש שמטגנים במקום אידוי.
החומרים:
סיר אידוי
פומפייה /מגימיקס
צלחת שטוחה
קערה גדולה
1/2 ק"ג עוף/חזיר/שרימפס טחון דק דק
עלי וון טון המלבניים /מרובעים או גיוזה העגולים מוכנים קפואים , לרכוש בחנויות המזרח. בשקית כ-26 יחידות בכל שקית.
1-2 גזרים מרוסקים על פומפייה או אחר
1 בצל מרוסק דק
כף אבקת שום /שום חי מרוסק היטב
כף שמן סומסום
שמן רגיל
200 גרם פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק דק
1 ביצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור /לבן טחון דק
רוטב סויה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד.
מכינים עלה אחד על צלחת שטוחה. שמים כפית מהחומר.
מרימים את העלה ומחזיקים בין הבוהן לאמה מקפלים ארבע פינות
דוחסים את המילוי כלפי מטה. עם חסר מוסיפים עוד חומר.
מהדקים את הכופתה כלפי מטה על הצלחת כדי ליצור משטח ישר שלא יפול. כך מכינים את כל העלים.
במקביל מרתיחים מים בסיר אידוי.
מכניסים לסיר האידוי ומבשלים בין 15 עד 10 דקות.
אפשר לקשט עם אפונה /אחר.
בתאבון