דמפלינג פיליפיני למרק עוף Pancit Molo כופתאות פיליפניות למרק

דמפלינג פיליפיני למרק עוף   Pancit Molo
כופתאות פיליפניות למרק
באופן מסורתי, pancit  פנסיט מולו מתייחס לסוג של  "אטריות " במטבח פיליפיני
מרק עם כופתאות
החומרים:
מרק וון טון או מרק עוף (הכמות לפי מספר הסועדים)
סיר אידוי
עלי וון טון או גיוזה או עלים דקים לכופתאות- בחנויות המזרח
קערה עמוקה
צלחת שטוחה
1/2 ק"ג חזה חזיר או עוף טחון דק /לצמחונים 250 גרם פטריות מוקפצות ללא רוטב אויסטרס
חבילה נבטים (לא חובה)
1 בצל גדול טחון דק דק
חבילה קטנה של בצל ירוק קצוץ דק דק
חבילה בק צו'י קצוץ דק דק
1 ביצה
כף רוטב סויה
כף רוטב צדפות (רוטב אויסטר)
1/2 כפית שמן סומסום
כפית שמן זית
מלח
פלפל
מים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את החזיר או העוף עם הבצל, הבק צ'וי,
הנבטים,הסויה שמן סומסום ורוטב אויסטר,מעט מלח מעט פלפל לעיסה חלקה.
כופתאות
להרטיב את קצוות הבצק עם מים כדי שידבק היטב.
שמים דף בצק אחד על צלחת. מניחים 1/2 עד כפית מהתערובת במרכז.
מרטיבים את הפינות עם מים.  מקפלים את הבצק לצורת משולש.
לוקחים את הפינות בצדדים השמאל וימין ומביאים את הצדדים יחד ולוחצים יחד.
חוזרים על פעולה עבור כל הכופתאות.
את המשולש מקפלים על הבוהן כך שנשאר רווח ומדביקים יחד כמו שהכופתה נותנת לעצמה חיבוק.
להוציא את בועות האוויר סביב המילוי לפני האיטום .
————————————————

מרק עוף טעים מבלי לבזבז יום שלם עושה את זה
1 ק"ג עצמות עוף נקיות (רגלים כנפיים  גרונות אחר) אפשר
שוקיים אם אין עצמות
1 בצל
2 מקלות סלרי חתוך
1 גזר חתוך
מלח
פלפל
4 עלי דפנה (לא חובה)
כוסות מים כמספר הסועדים 6-8

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר גדול את החומרים ומעל מים. מרתיחים ומוציאים את הלכלוך עד שנעלם.
לאחר רתיחה משפרים טעמים,מורידים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים.
את הכופתאות מכניסים למרק בסיום הבישול לחמש דקות עד שהם צפים למעלה.
מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
מגיש מייד ומקשטים עם גבעול בצל ירוק.

אפשרות צמחונית:
להשתמש במרק ירקות כבסיס, לדלג על רוטב הדגים ולהחליף את העוף או אחר בפטריות קצוצות מוקפצות עם בצל.
בתאבון

להכנת הבצק

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, באק צוי, ביצים,, בצל ירוק, בצל,, בצק וון טון, בצק לגיוזה, בצק פילו,, בצק,, בשרים, חזיר, ירקות, כופתאות-דמפלינג-אחר, מאפים, מאפים שונים,, מתכוני עמים,, פיליפינים,, רוטב סויה,, שמן שומשום, שמן,, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על דמפלינג פיליפיני למרק עוף Pancit Molo כופתאות פיליפניות למרק

  1. טליה הגיב:

    מקסים ומגרה…אני כה אוהבת אבל…שיכינו לי…פשוט מטריף…תודה

    אהבתי

    • ethy ab הגיב:

      ממש לא קשה להכנה. להכין עלים זה המון עבודה. אבל עלים מוכנים לשים כפית תוכן ולסגור זה מהיר למדי. יש לקנות מוכן קפוא. זה ממש לא אותו הטעם והאיכות 🙂

      אהבתי

  2. טליה הגיב:

    אתי יקרה,בעצמך רשמת את התשובה…הטעם והאיכות ממש לא אותו הדבר…מבאס..

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s