ארוס קלדו Arroz Caldo
את המאכל הזה אוכלים בפיאסטה של סאנטונינו. בעיקר מיועד לילדיםשמקבלים לצידו ממתקים ושוקולד.
החומרים:
סיר גדול
סיר בינוני
מסננת
מחבת
שמן
10 שיני שום קצוצות דק או לקוביות קטנטנות
בצל קצוץ דק דק
גינג'ר
1 כוס גלוטינוס רייס
כמה עלי זעפרן
1 כוס אורז בסמטי
8-10 כוסות מים רותחים
1 ק"ג כנפי עוף נקיות
1 כף רוטב דגים
מעט אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול על אש וכאשר השמן חם מכניסים את השום,את הבצל והג'ינג'ר ומוסיפים את האורז הבסמטי ומערבבים עד שמזהיב.
את כנפי העוף חולטים לניקוי.
מזהיבים בסיר נוסף עם טיפת שמן. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות כדי לקבל מרק עוף . כאשר הכנפיים כמעט מבושלות מוציאים מהסיר למסננת. ומשאירים את המרק.
מוסיפים לסיר עם האורז את המרק, את התבלינים, ומביאים לרתיחה. מכסים את האורז
ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים את המכסה ומוסיפים את הגלוטינוס רייס ומערבבים כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לתחתית.
את עלי הזעפרן ממיסים במעט מים רותחים. ומשאירים לסוף הבישול.
יוצקים את מרק העוף בסיר.
מתבלים במלח ופלפל.
בתאבון
נקרא לי טעים טעים,אכין בקרוב.תודה רבה לך אתי.
אהבתיאהבתי
המרק טעים ובעיקר מחמם את הבטן בימים קרים שכאלו.
ערב נפלא וחמים.
אהבתיאהבתי