ארוס קלדו Arroz Caldo מתכון פיליפיני

ארוס קלדו      Arroz Caldo

את המאכל הזה אוכלים בפיאסטה של סאנטונינו. בעיקר מיועד לילדיםשמקבלים לצידו ממתקים ושוקולד.

DSC02471 (Large)
החומרים:
סיר גדול
סיר בינוני
מסננת
מחבת
שמן
10 שיני שום קצוצות דק או לקוביות קטנטנות
בצל קצוץ דק דק
גינג'ר
1 כוס גלוטינוס רייס
כמה עלי זעפרן
1 כוס אורז בסמטי
8-10 כוסות מים רותחים
1 ק"ג כנפי עוף נקיות
1 כף רוטב דגים
מעט אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר גדול על אש וכאשר השמן חם מכניסים את השום,את הבצל והג'ינג'ר ומוסיפים את האורז הבסמטי ומערבבים עד שמזהיב.

את כנפי העוף חולטים לניקוי.
מזהיבים בסיר נוסף עם טיפת שמן.  מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות כדי לקבל מרק עוף .  כאשר הכנפיים כמעט מבושלות מוציאים מהסיר למסננת. ומשאירים את המרק.
DSC02460 (Large)

מוסיפים לסיר עם האורז את המרק, את התבלינים, ומביאים לרתיחה. מכסים את האורז
ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים את המכסה ומוסיפים את הגלוטינוס רייס ומערבבים כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק  לתחתית.

את עלי הזעפרן ממיסים במעט מים רותחים. ומשאירים לסוף הבישול.
יוצקים את מרק העוף בסיר.

מתבלים במלח ופלפל.

DSC02470 (Large)
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אבקת מרק, אורז גלוטינוס, אורז יסמין, בצל,, גינגר,, זעפרן, מרק,, מתכוני עמים,, עופות,, פיליפינים,, שום,, שמן,, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על ארוס קלדו Arroz Caldo מתכון פיליפיני

  1. טליה הגיב:

    נקרא לי טעים טעים,אכין בקרוב.תודה רבה לך אתי.

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s