החומרים:
סיר עבה 26 לפחות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 חבילה פטרוזיליה חתוכה 2 ס"מ
1 חבילה שמיר חתוך ל-2 ס"מ
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בינוני קטן
6 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות לרבעים או פרוסות
אפשר גם פטריות אחרות
50 גרם גריסים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
מעט שמן
200 גרם קוביות חזה אווז
נוזלים, מרק עוף מוכן כמספר הסועדים או ציר עוף.
5 -6 סועדים כ-7 כוסות.
(אפשר להוסיף אבקת מרק. אישית לא מוסיפה).
אופן ההכנה:
שוטפים את הגריסים ומיבשים היטב.
מחממים את השמן בסיר, מזהיבים את הבצל מוסיפים את חזה האווז והפטריות. מוסיפים את הגריסים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הירקות וממלאים את הסיר במרק עוף
או מים רותחים.
ממליחים ומפלפלים, (מוסיפים אבקת מרק)
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
מגישים חם
בתאבון.