פלפלים כבושים
החומרים:
תבנית זכוכית או קערת זכוכית
צנצנת מעוקרת עם מכסובב
פלסטיק נצמד
פלפל אדום או גמבה. אישית מעדיפה שושקה
פלפל צהוב ,פלפל כתום,פלפל ירוק,
2 – 4 שיני שום כתושות דק דק או שלמות
שמן
אופן ההכנה:
מכניסים פלפלים שלמים לתבנית , סוגרים עם פלסטיק נצמד מחורים את הפלסטיק נצמד בשלושה מקומות.
(אפשר לקלות על מחבת פסים לוהט או בתנור)
אופים את הפלפלים כ-20 דקות לא עד הסוף. לצנן מעט.
אפשר להכניס לשקית קוקי ולאפות במיקרו לעצלנים 🙂
אפשר לשרוף פלפל אחד על מזלג מכל הצדדים , להכניס אותו לשקית הקוקי . מקבל את הריח המיוחד.
חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 3-4- מ"מ לאורך ומנקים מחרצנים. אם הפלפל ארוך מידי חוצים לשניים.
אופים את הפלפלים כ-20 דקות לא עד הסוף. או כרצונכם.
מכניסים לצנצנת את השום הכתוש,את הפלפלים החתוכים
ומוסיפים מעט שמן שיכסה כמעט את הפלפלים.
סוגרים את הצנצנת עם פלסטיק נצמד והמכסה.
שומרים במקרר. טעים ביותר לאחר יום במקרר.
ניתן להכין כמות גדולה יותר.
נשמר במקרר לפחות שבוע.
בתאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן
תודה יקירתי,
אני חולה על פלפלים קלויים והפלפלים האלה הם "טוויסט" נחמד מאד
בהחלט לטעמי.
נשיקות }{
אהבתיאהבתי
בשמחה.
במשך השנים למדתי שהכי פשוט הכי טעים:)
סוף שבוע נפלא.
אהבתיLiked by 1 person