כנפיים קלות “צברה”

27 באוגוסט 1998 בוצע פעם ראשונה
כנפיים קלות "צברה"

החומרים:

תבנית אפיה
כנפיים נקיות כמות 1 ק"ג ל- 4-5 סועדים
1 בצל קצוץ דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט פפריקה מתוקה
1-2 שיני שום כתושות
2-3 כפות שמן זית
20 זיתים מגולענים
1/2 כוס מיץ תפוזים /אננס אחר
1/2 כוס יין לבן לא מתוק
נייר כסף עם עודף לכסוי.

אופן ההכנה:

מניחים על התבנית נייר כסף כך שישאר לכיסוי הדוק.
מתבלים את הכנפים עם מלח, פלפל, פפריקה מתוקה,
שום כתוש, בצל 1 גדול קצוץ דק, ושמן זית מערבבים היטב ומשאירים לספוג טעמים כשעה במקרר.
מניחים את הכנפים על נייר הכסף.  סוגרים היטב את נייר הכסף.
אופים בתנור חם בטמפרטורה של 180-200 מעלות כאשר נייר הכסף סגור כ – 1/2 שעה.
מוציאים את התבנית ומוסיפים זיתים מגולענים לפי הרצון. כ- 20 לפחות,
יוצקים על הכנפיים 1/2 כוס מיץ אננס/תפוזים,
1/2 כוס יין לבן לא מתוק.
מכניסים שוב לתנור ללא כסוי נייר הכסף ומשחימים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מיץ תפוזים.
אפשר להגיש עם אורז מקושט בפטרוזיליה ובוטנים מטוגנים או אחר.

בתאבון

מתכון נוסף

החומרים:

כמויות כמו במרשם העליון
תבנית חסינה
קערה
קמח לציפוי דק של הכנפיים
שמן לטיגון
פרוסות תפוז דקות או אננס

אופן ההכנה:

מערבבים את הכנפים בקמח בקערה ומנערים היטב את שאריות הקמח.
מתבלים את הכנפים עם כל התבלינים.
מטגנים כנפי העוף עד שכמעט ישחימו.
מעבירים לתבנית חסינה.
מכסים בכוס מיץ תפוזים + כוס זיתים מגולענים עם המים שלהם 1/4 כוס נוזל ואופים בתנור חם כ – 200 – 180 מעלות כ – 1/2 שעה.
באמצע הבישול מוסיפים כוס יין לבן ופרוסות דקות של תפוז אחד.
אופים עוד 1/2 שעה.
מידי פעם להרטיב את הכנפיים עם הנוזל. אם יבש להוסיף עוד מיץ תפוזים.
אפשר במקום תפוז להשתמש בפרוסות אננס או במנגו.
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אננס, בשרים, זיתים,, עופות,, פירות,, פפריקה,, שום,, שמן,, תבלינים,, תפוזים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על כנפיים קלות “צברה”

  1. ilana pa הגיב:

    אנחנו אוהבים לאכול כנפיים
    המתכון הראשון נשמע נהדר. אני אנסה אולו [ז"א אבקש מהאיש היקר שלי להכין לנו] 🙂
    תודה ושבת ברוכה, אתי יקירתי }{ }{

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s